Nyhed

TRØSTE-COPENHELL: Se BAEST gå amok på Copenhell 2019

GAFFA.dk – alt om musik

"Lige så snart tæppet faldt i starten af showet, var vi fuldkommen målløse"

I disse dage skulle Copenhell have fundet sted, men festivalen er som bekendt aflyst for andet år i træk. Til gengæld har den allerede præsenteret et imponerende lineup for 2022 med blandt andre Metallica, Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Korn og Mercyful Fate.

LÆS OGSÅ: Metallica giver koncert i Danmark

For at bringe dig lidt i Copenhell-stemning viser vi her en liveoptagelse af sangen "Marie Magdalene" fra BAESTs koncert på Copenhell 2019. En koncert, hvor bandet spillede for cirka 18.000 personer på festivalens næststørste scene, Hades, hvilket var deres til dato største koncert. Se sangen nedenfor.

Guitarist Svend Karlsson fortalte tilbage i 2020 i en pressemeddelelse, at lige netop koncerten på Copenhell 2019 var en milepæl for bandet. 

”Vi snakkede efter koncerten sidste år meget om, hvad den betød for os. Vi er alle sammen ret enige om, at lige så snart tæppet faldt i starten af showet, var vi fuldkommen målløse. Vi stod bare og råbte og skreg alle sammen, fordi det var så overvældende. Det hele føltes simpelthen så urealistisk. Vi stod foran det største publikum, vi nogensinde har spillet for, at vi fik lov til at spille det show, vi altid har drømt om at spille. Den første circle pit gik i gang lige med det samme, mens vi bare rendte rundt på scenen og var glade som en flok små børn, der lige har fået lov til at hoppe i vandpytter for første gang i deres liv."

Sanger Simon Olsen tilføjede:

"Det var en somatisk følelse: Alt blodet forsvandt bare fra alle lemmer og røg helt ned i de små fødder. Der var simpelthen så meget momentum i både krop og sjæl, at alting blev ophævet til noget helt nyt. Det var lidt, som om det, der skete på scenen, smeltede helt sammen med det, der skete blandt publikum i én stor totaloplevelse. Normalt plejer der jo at være den her afstand mellem band og publikum, men her var vi bare blevet til en slags singularitet. Vi prøver altid at skabe en nærværende og intens oplevelse under vores koncerter, men det er ikke ofte, at vi oplever det noget som det her.”

LÆS OGSÅ: OPDATERET OVERBLIK: Disse festivaler og musikevents kan du opleve denne sommer

Se BAEST fremføre "Marie Magdalene":

ANNONCE