Nyhed

Aarhus Festuge fortsætter planlægningen – men det bliver anderledes

GAFFA.dk – alt om musik

Regeringens udmelding giver tro på, at det er muligt at afholde en Festuge i sensommeren

Regeringens udmeldinger om afholdelse af større arrangementer er blevet en stopklods for mange af sommerens kulturbegivenheder. Aarhus Festuge er dog nogle af de heldige, som stadig kan holde fast i troen på, at det er muligt at afholde de 10 planlagte Festugedage i sensommeren.

”Vi har hele tiden håbet, at vores placering i sensommeren ville komme til at tale til vores fordel. Så det er utrolig betryggende at vide, at det til trods for den forsinkede vaccineplan ser ud til, at vi til den tid er så langt i genåbningsfaserne, at de fleste af de planlagte arrangementer kan indordne sig de nye retningslinjer og komme ud og leve”, fortæller direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.


Aarhus Festuge har de seneste måneder arbejdet på at skabe rammerne for en Festuge, der både dyrker kulturlivet og tager hensyn til de retningslinjer, der potentielt gør sig gældende i slutningen af august.

Dette indebærer siddende koncerter, krav om gratis pladsreservation til udvalgte arrangementer, arrangementer med lavt deltagerantal og lignende.

”Vi skaber en Festuge, hvor aarhusianerne igen kan opleve både traditioner og nyskabelse. Hvor de kan opleve lys, musik, kunst og den stemning, vi alle forbinder Festugen med. Bliver det i nogle andre rammer end normalt? Ja, naturligvis”, siger Rikke Øxner og fortæller, at Festugen er ekstremt vigtig for lokalområdet:


”Byens restauranter og foreninger og kulturlivets pressede kunstnere og institutioner har mere end nogensinde før brug for den platform, som Festugen er. Og vi ved, at kulturlivet er en aktiv kilde til vores alles mentale ve og vel. Derfor er det så vigtigt, at vi skaber nye rammer, der følger myndighedernes anbefalinger, så Aarhus kan opleve en Festuge i 2021.”

Udmeldingerne har dog ikke udelukkende skabt glæde hos holdet bag Aarhus Festuge, Rikke Øxner fortæller:

”Som inkarnerede kulturmennesker er vi hos Festugen virkelig kede af de store konsekvenser, vi allerede nu kan se, udmeldingen vil få for det danske kulturliv – for kulturinstitutioner, markeder, kunstnere og festivaler, som skal igennem endnu et år uden at vise det program, som mange har arbejdet hårdt for i månedsvis”


På Aarhus Festuges hjemmeside lige HER kan man finde svar på de hyppigst stillede spørgsmål om sikkerhed i Festugen 2021. Man kan desuden holde sig opdateret på Aarhus Festuges Facebook- og Instagramprofil.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Disse festivaler har aflyst

ANNONCE