Nyhed

Heartland Festival annoncerer alternativt festivalarrangement

GAFFA.dk – alt om musik

Et to-dages arrangement med kultur og fællesskab i fokus

Heartland Festival var en af de mange festivaler, der meldte aflyst efter genåbningsaftalen i starten af måneden. I dag har festivalen annonceret et alternativt koncert- og samtalearrangement med navnet Take Part – Support culture. Supported by you, der bliver afviklet i den kommende weekend, den 22. og 23. maj klokken 16-19 i riddersalen på Egeskov Slot. 

På festivalens første dag, den 22. maj, spiller Helena Gao koncert. Dansk-kinesiske Gao er studerende ved Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, og så udgav hun sin debut-ep Extended Adolescence i november sidste år.


Inden da vil der være en samtale med Morten Kirkskov, der er skuespiller, teaterinstruktør og forfatter, og Moussa Mchangama, der er forperson for interesseorganisationen Mino Danmark. Omdrejningspunktet vil være forskellighed og fællesskab, og hvordan vi mennesker kan finde sammen på tværs af kulturer og oplevelser.

På festivalens anden dag, den 23. maj, er der koncert med singer-songwriteren Jeuru, der er født og opvokset i Queens i New York og nu bosat i København. Hans lyd emmer af både r&b, electronic soul og triphop. Jeuru udgav sin debut-ep King of the Cruel i 2018, og hans debutalbum udkommer senere i år. 

Inden da vil der være en samtale med Stine Pilgaard, der er forfatter, og Kjartan Arngrim, der er medstifter af og forsanger og sangskriver i det danske orkester Folkeklubben. Samtalen vil gå på, hvordan kultur bringer os sammen, og hvad der gør kultur så specielt, når det kommer til fællesskab. 


”En stor del af Heartlands kerne er det fællesskab, som festivalen skaber samt muligheden for, at publikum kan tage del i blandt andet kunstens visioner og videnskabernes ideer. At kunne træde ind i en fysisk og spektakulær atmosfære og sammen tage del i kulturen. Og det vil vi gerne sætte fokus på med dette tiltag”, siger Janne Villadsen, der program- og udviklingsdirektør på Heartland.

Billetterne er gratis og uddeles ved lodtrækning. Alle kan deltage, og lodtrækningen foregår via dette link til festivalens hjemmeside, hvor man tilmelder sig med email, og tilkendegiver hvilken dag man ønsker at deltage. Tilmeldingen slutter i morgen den 19. maj, hvorefter vinderne vil få besked via e-mail. 

For dem, der ikke får billetter, vil det være muligt at streame arrangementerne d. 28. og 29. maj. 


Den sædvanlige Heartland Festival afholdes næste gang d. 2. til 4. juli 2022. 


LÆS OGSÅ: Spot Festival klar med otte nye navne

Programmet er om følger:


Lørdag d. 22. maj:
16.00: døre åbner
16.30-17.15: Talk / Om forskellighed & fællesskab
Morten Kirkskov & Moussa Mchangama
Moderator: Mads Staghøj, journalist, Weekendavisen
17.45: Music / Helena Gao 

Søndag d. 23. maj:
16.00: døre åbner
16.30-17.15: Talk / Om kultur og fælleskab  
Stine Pilgaard & Kjartan Arngrim
Moderator: Marta Sørensen, journalist, Weekendavisen 
17.45: Music / Jeuru 

ANNONCE