Nyhed

Højskolesangbogen fejres til fællessang med gæstesolister

GAFFA.dk – alt om musik

Julie Maria, Carl Emil Petersen, Katrine Muff med flere er gæstesolister i Det Kongelige Teater

Højskolesangbogen, der i forvejen var blevet flittigt brugt under DR's Fællessang-programmer, udkom i november i en ny udgave, planlagt længe før corona-nedlukningen gav den succesfulde bog ny medvind.

Den nye udgave af Højskolesangbogen fejres nu med to identiske præsentationskoncerter i Skuespilhuset i København søndag den 3. oktober 2021 kl. 16.00 og 19.30. Det Kongelige Teater og Folkehøjskolernes Forening i Danmark står bag arrrangementet, der byder på fællessang og gæstesolister, blandt andre Julie Maria, Carl Emil Petersen (billedet) og Katrine Muff – sidstnævnte også kendt fra DR's Fællesang – der alle har sange med i den nye udgave af Højskolesangbogen.


Forfatter Dy Plambeck og DR-vært Mathias Hammer, der begge har været med til at udvælge sangene i Højskolesangbogen, er værter. Publikum skal synge med på både velkendte sange og en række af de nye sange, der er optaget i den fornemme samling af den danske sangskat.

Husorkestret består af musikerne Gustaf Ljunggren, Emil de Waal, Jakob Rosendahl og Rasmus Skov Borring. Skuespillerne Laus Høybye og Johanne Louise Schmidt fra Det Kongelige Teater synger for på sangene. Man kan også opleve koret Musica Ficta med dirigent Bo Holten og et højskolekor fra Silkeborg Højskole.

”Vi er stolte over at kunne lægge scene til noget så stærkt som Højskolesangbogen, som er med til at forene generationer og tegne det danske sindelag til alle tider. At synge sammen i livet er ikke det værste, vi har”, udtaler skuespilchef på Det Kongelige Teater, Morten Kirkskov.


Den første udgave af Højskolesangbogen blev lanceret i 1894, og den nye udgave af bogen er den i alt 19. af slagsen. Bogen indeholder i alt 601 sange, og i alt 151 af disse af nye, mens andre er blevet valgt fra, blandt andet Shu-Bi-Duas "Danmark", hvilket vakte en vis debat, da værket udkom.

LÆS OGSÅ: Udskiftning i sangskatten: Den 19. udgave af Højskolesangbogen er landet

Førsteoplaget på 120.000 eksemplarer var i øvrigt udsolgt inden nytår.


Billetterne er netop gået i salg på Det Kongelige Teaters hjemmeside.

Varm op med en af de nyoptagne sange, Ulige Numres "Frit land" skrevet og sunget af Carl Emil Petersen:


 

ANNONCE