Nyhed

Megadeth-bassist David Ellefson fyret efter anklager om grooming

GAFFA.dk - Alt om musik

Anklager om grooming af en mindreårig blev dråben for de andre bandmedlemmer

Det legendariske heavy metal-band Megadeth har annonceret, at bandets bassist David Ellefson, der grundlagde Megadeth sammen med bandets forsanger Dave Mustaine tilbage i 1983, ikke længere er en del af gruppen. Udmeldingen kommer i kølvandet på anklager mod Ellefson om at have groomet en mindreårig kvinde online, skriver NME

Anklagerne er kommet, efter billeder og videoer af private samtaler og interaktioner mellem Ellefson og den unge kvinde, der er blevet omtalt som mindreårig, har set dagens lys. Bassisten benægter anklagerne. Han har udtalt følgende om hændelsen, i et opslag på sin Instagram-profil, der nu er gjort privat:

“Så meget som det er noget jeg ikke er stolt af, var dette private, voksne interaktioner, som blev taget ud af kontekst og manipuleret for at påføre maksimal skade mod mit omdømme, min karriere og min familie."

Han har desuden delt et opslag fra den omtalte kvinde, der skriver, at hun ikke er mindreårig, og at hændelserne var præget af gensidigt samtykke. 

Ifølge Megadeth-kollegaen Mustaine er hændelsen dog ikke i sig selv dét, der har gjort udfaldet, og han fortæller, at beslutningen er truffet efter en kulmination af flere uoverensstemmelser. I et opslag på bandets Instagram-profil, der angiver Mustaine som afsender, står der følgende:

“Vi informerer vores fans om, at David Ellefson ikke længere spiller med Megadeth, og at vores veje officielt skilles. Vi tager ikke let på denne beslutning. Selvom vi ikke kender alle detaljer i hændelsen, har det, der nu er blevet afsløret, kombineret med et allerede anstrengt forhold, været nok til at gøre det umuligt at samarbejde fremadrettet. Vi ser frem til at se vores fans til sommer og kan ikke vente med at dele vores splinternye musik med verden. Det er næsten færdigt”. 

Artiklen er opdateret med info om, at den omtalte kvinde har udtalt, at hun ikke er mindreårig, og at hændelserne var præget af gensidigt samtykke. 

Artiklen fortsætter efter opslaget 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Megadeth (@megadeth)

Siden dannelsen af Megadeth i 1983, har bandet haft en del udskiftninger, og fra 2002 til 2004 var bandet fra hinanden. Ellefson, Mustaine og trommeslageren Lee Rausch var de tre oprindelige medlemmer i 1983, indtil Rausch blev skiftet ud et år senere. Siden har der været adskillige udskiftninger, med Mustaine som det eneste kontinuerlige medlem af bandet. 

Ellefson var med fra begyndelsen og indtil bruddet i 2002, og kom derefter med i bandet igen i 2010. Efter hans nylige afsked med Megadeth, består bandet nu af trommeslager Dirk Verbeuern, guitarist Kiko Loureiro og forsanger og guitarist Dave Mustaine.

Læs også: VIDEO: Radiohead-medlemmers nye band har givet deres første liveoptræden 

ANNONCE