Nyhed

Natasjas "Til banken" udkommer med de oprindelige gæstevokalister

GAFFA.dk – alt om musik

"Til banken" kommer nu med vokaler fra Karen Mukupa, DJ KCL og Angie

Natasjas sang "Til banken" med Tessa og Karen Mukupa som gæstevokalister blev et stort hit, da den udkom i august 2020 – 13 år efter Natasjas alt for tidlige død som 32-årig ved en bilulykke på Jamaica.

Oprindeligt var det en sang, der var tiltænkt Natasjas album I Danmark er jeg født, med vers fra Natasja, Mukupa, DJ KCL og Angie – fire af de stærkeste kvinder på datidens danske urban-scene – samlet på én sang. Sidste år blev den så udsendt med et nyt vers fra Tessa, og nu udkommer den med de originale vers og de originale gæster indspillet i 2007, færdigproduceret af Natasjas gamle ven og samarbejdspartner Pharfar og remixet af DJ KCL.


Karen Mukupa fortæller om først at udsende sangen med Tessas nyindspillede vers:

“Ideen med Tessa som feature gav rigtig god mening. Jeg havde været mentor for hende, og sangen ville med Tessa nå ud til et nyt publikum. Desuden har det altid været i Natasjas ånd at samarbejde med og hjælpe andre kvindelige artister. Og der skulle så åbenbart gå 13 år, før den helt rette dukkede op”.
 
Angie fortsætter:

“Ideen bag sangen var også, at den skulle blive et megahit, som vi piger kunne tage til banken – med alle pengene derfra, haha. Sangen endte med ikke at komme på Natasjas album. Produktionen på sangen var ikke blevet clearet, og viben passede ikke helt ind. Vi tror også, at der er gået så lang tid, da tabet af Natasja har gjort for ondt, og sangen har haft brug for at hvile. Denne version med de originale vers kommer nu, da der er mange der ved, at den eksisterer – og gerne vil høre den med de oprindelige vers og de oprindelige stemmer”.


KCL tilføjer:

Natasja og jeg går tilbage fra 90'erne. Hun har altid været sød til at invitere mig med op på scenen, når hun optrådte, dengang jeg rappede. Til sidst i hendes levetid havde jeg et tæt samarbejde med hende i forbindelse med min gamle tøjbutik. At få æren at remixe nummeret er en stor gave, som jeg værdsætter rigtigt højt. Tak for alt, Natasja. Du var en gave i mit liv”.

Til banken var en af sidste sange, Natasja indspillede, inden hun tog på sin skæbnesvangre ferie på Jamaica. Da den ikke var færdigproduceret, kom den ikke med på Natasjas posthume album I Danmark er jeg født, der blev et stort hit, da det udkom tre måneder efter hendes død – og året efter fik tildelt fire Danish Music Awards.


Sangen er nu udgivet med de originale vers under titlen "Til banken 2007". Hør den nedenfor.

LÆS OGSÅ: Uudgivet track fra Natasja finder sin vej til lytterne 

ANNONCE