Nyhed

Nyt initiativ fra Copenhell skal bane vej for flere kvinder i metalverdenen

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen ser diversitet som en styrke og vil derfor gøre op med kønsuballancen på og foran scenen

Danmarks største rock- og metalfestival Copenhell har startet et nyt musikalsk initiativ, der skal fremme diversiteten i metalmiljøet i form af musiklejren Copenhell Rock Academy, der er for piger og kvinder i alderen 13-19 år. Lejren skal åbne den danske rock- og metalscene for flere piger og kvinder ved blandt andet at hjælpe dem med at skabe fællesskaber.

Musiklejren bliver afviklet hen over to dage, hvor deltagerne møder musikere og andre kvinder der allerede er etablerede i metalmiljøet, og hvor de får hjælp fra professionelle musikere og producere til at skrive deres egne sange sammen i grupper. Derudover vil der være oplæg fra arrangørerne af Copenhell og fra andre aktører fra forskellige andre spillesteder.

”Der er plads til alle i rock- og metalmiljøet. Det har jeg selv mærket som bassist i bandet Konvent, der tilfældigvis består udelukkende af kvinder. Da jeg var med til at starte bandet, var det med frygten for at blive modtaget med skepsis og mangel på opbakning. Intet kunne have været længere væk fra sandheden: Vi blev modtaget med åbne arme og en nysgerrig indstilling på musikken i stedet for vores køn,” fortæller Heidi Withington Brink, der er mentor på Copenhell Rock Academy og tilføjer:

“På trods af det ser jeg stadig masser af kvinder blandt publikum, men en mangel på repræsentation blandt bands, hvilket ærgrer mig utrolig meget”.

Arrangørerne tro på, at der er mange piger og kvinder, der gerne vil være med, men savner rollemodeller og en vej ind i fællesskabet for ikke at føle sig udenfor i den mandsdominerede metalverden. Lejren er for alle piger, unge kvinder og non-binære personer i alderen 13-19 år. For at deltage skal man sende en ansøgning, hvorefter 15 ansøgere til sidst vil blive udvalgt og tilbudt at deltage på musiklejren.

Læs mere på Copenhells hjemmeside, hvor det er muligt at finde praktiske oplysninger, krav til ansøgningen og andre informationer. 

LÆS OGSÅ: Festivalen Talk Town debatterer ligestilling i musikbranchen 

ANNONCE