Nyhed

Roskilde Festival aflyser

GAFFA.dk – alt om musik

"Aflysningen er meget alvorlig for festivalen, for vores forening og fællesskab"

Også Roskilde Festival aflyser oven på nattens genåbningsaftale. Festivalen skriver på Facebook:
 
"Der bliver ingen Roskilde Festival til sommer.
 
Aflysningen er meget alvorlig for festivalen, for vores forening og fællesskab. Og den er alvorlig for de kunstneriske miljøer og vækstlagene i kulturen.
 
Vi er knuste over, at vi ikke får mulighed for at samles igen og bidrage til at genskabe de fællesskaber, som coronaen har ødelagt for så mange.
 
Vi kan næsten ikke forestille os, hvor fantastisk det bliver at slå portene op til festivalen næste sommer og mødes igen efter så lang tids bedrøveligt fravær.
 
Lad os sammen holde fast i det!
 
Har du billet til årets festival, kan du overføre den til 2022. Ønsker du ikke at overføre din billet, kan du få pengene tilbage.
 
Det er en uvurderlig hjælp for os, hvis du vælger at beholde din billet ved at overføre den til 2022. På den måde hjælper du foreningen bag festivalen gennem den næste meget svære tid.
 
Vi vender hurtigst muligt tilbage med de præcise omstændigheder for overførsel og refusion.
Behovet for at være sammen om musikken og kunsten vil aldrig nogensinde miste sin betydning.
 
Vi vil arbejde ekstra hårdt på at give plads til kunsten, frivilligheden og nye kulturoplevelser i den kommende tid.
 
Tak for al jeres støtte og kærlighed og pas godt på hinanden."
 
Aflysningen kommer, efter at hovedparten af Folketingets partier i nat aftalte en genåbningsplan, der blandt andet bestemmer, at festivaler maksimalt må have 2000 gæster i sektioner på 200 personer frem til den 1. august. Festivalens kapacitet er 80.000 gæster.

Aflysningen kommer ikke som den store overraskelse, da den tidlige del af genåbningsplanen følger ekspertgruppens anbefalinger, som blev afleveret 23. april. Roskilde Festival skulle have været afholdt 26. juni-3. juli.

LÆS OGSÅ: Ny genåbningsaftale: Det ser sort ud for festivalerne

ANNONCE