Nyhed

SOMMERPAKKE: Regeringen afsætter 315 millioner til kultur- og idrætsliv

GAFFA.dk – alt om musik

Skal kickstarte kulturlivet igen

Fire af regeringens ministre, finansminister Nicolai Wammen, erhvervsminister Simon Kollerup, kulturminister Joy Mogensen (billedet) og skattteminister Morten Bødskov, har på et pressemøde netop præsenteret regeringens såkaldte sommerpakke, der skal sætte gang i erhvervs- og kulturliv oven på coronakrisen. En krise, som med de følgende restriktioner blandt andet har tvunget alle større danske festivaler til at aflyse både i 2020 og nu også i 2021.

Kulturminister Joy Mogensen siger i en pressemeddelelse:

”Vores kulturliv lever af og for publikum, og derfor har det været ekstra hårdt for kulturlivet at komme igennem pandemien. Hjælpepakkerne har bidraget til at holde hånden under den etablerede kultur. Men det har været strenge tider for vores foreninger, kunstnere og de erhvervsdrivende på kulturområdet. De har i store dele af 2020 og 2021 mistet muligheden for at øve, arbejde og tjene penge på deres profession. Derfor vil regeringen nu med en sommerpakke sætte gang i en masse aktiviteter, der kan kickstarte vores kulturliv igen.”

Folketingets partier vil blive indkaldt til forhandlinger om udmøntningen af sommerpakken, når rammeforhandlingerne i Finansministeriet er afsluttet.

Regeringen foreslår, at midlerne afsættes til en række forskellige initiativer, der skal stimulere og skabe kulturaktiviteter, som danskerne kan deltage i sommeren 2021. Der afsættes med sommer- og erhvervspakken 315 millioner kroner til initiativer på kultur- og idrætsområdet.

Pressemødet gik ikke i detaljer om støtten til kulturlivet, men blandt andet blev det nævnt, at museer og andre kulturtilbud kunne sænke eller fjerne entréen, ligesom det var tilfældet i sommeren 2020.

LÆS OGSÅ: Ny genåbningsaftale: Det er dødsstødet for de danske festivaler

ANNONCE