Nyhed

Veteran-festival bliver gennemført i nedgraderet udgave

GAFFA - Alt om musik

Den ellers stort anlagte Engage Festival planlægges i mindre versioner denne sommer efter en model, der følger sundhedsmyndighedernes anvisninger

Engage Festival, der er arrangeret af Veteranfonden, bliver en af de relativt få festivaler, der bliver gennemført til sommer ‒ dog på alternativ vis. Som konsekvens af de mange restriktioner og begrænsninger for danske festivaler vil Engage Festival i år blive udgjort af to nedskalerede arrangementer, den 24. juli på Kastellet i København og den 14. august på Skive Kaserne.

Efter nattens genåbningsplan har adskillige danske festivaler her til morgen måttet aflyse sommerens arrangementer. Som en del af genåbningsplanen må festivaler nemlig maksimalt have 2000 personer i sektioner med 200 indtil den 1. august, hvilket er en de facto aflysning af større festivaler, som vi kender dem.

Engage Festival har på nuværende tidspunkt udarbejdet inddelinger og logistik, så sundhedsmyndighedernes krav om sektionsinddeling og kontrol af Corona-pas kan afvikles uden problemer. Det endelige program meldes først ud senere, men arrangørerne håber, at danskerne vil tage varmt imod arrangementet, som der er lagt masser af arbejde i at kunne afvikle.

”Efter en meget lang ørkenvandring for både publikum, musikere og frivillige handler det om at vise vejen frem. Vi har behov for at samles. Vi har behov for at holde liv i humøret og i den ånd, som de frivillige hvert eneste år puster ind i vores festival. Vi skylder dem alle at vise, at vi ikke giver op, og at det kan lade sig gøre at holde en god fest i helt trygge rammer”, siger Jeppe Michael Jensen, der er initiativtager til Engage Festival og stifter af Veteranfonden, og tilføjer:

‘’Det er klart, at vi havde håbet at kunne samle flere mennesker, men under de givne omstændigheder, er det bedre at skabe magi for nogle end at aflyse for alle. Der sidder også en del musikere, der længes efter et publikum, så jeg er sikker på, at vi får nogle fantastiske oplevelser i sommer”.

Hold dig opdateret og køb billetter på festivalens hjemmeside

I sommeren 2021 sættes kun nogle få tusinde billetter til salg. Billetter fra sidste års aflysning kan byttes til årets arrangement.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Disse festivaler har aflyst

ANNONCE