Nyhed

Viral succes får pladekontrakt efter "Racist, Sexist Boys"-optræden

GAFFA.dk – alt om musik

Det unge punkband The Linda Lindas har underskrevet pladekontrakt med Epitaph, der også har Bad Religion på deres plakat. 

"Jeg håber, at sangen giver styrke til mennesker, der er blevet undertrykt." Sådan siger Eloise fra The Linda Lindas til The Guardian, efter succesen med punk- og retfærdighedshymnen "Racist, Sexist Boys" har taget internettet med storm. Det skete efter en optræden på et bibliotek i Los Angeles, der blev sendt ud til bibliotekets følgere på de sociale medier. 

Nu har kvartetten landet en pladekontrakt med punk-selskabet Epitaph Records, der blandt andet udgiver Bad Religion, Descendents og The Offspring. The Linda Lindas består af Mila, der er 10 år gammel, hendes søster Lucia på 14, der kusine Eloise på 13 og deres ven Bela, der er 16 år. 


LÆS OGSÅ:  Kulturministeren beder ekspertgruppe se på testkoncerter i storskala

Sangen "Racist, Sexist Boys" udspringer af en personlig oplevelse, som Mila, der går i fjerde klasse, havde i forbindelse med indtoget af coronavirus. Hun havde knap nok hørt om sygdommen, da en dreng på hendes skole fortalte hende, at hans far havde sagt til ham, at han skulle holde sig fra hende - fordi hun er kineser. 

"Det var min første oplevelse med racisme, og jeg vidste ikke rigtig, hvordan jeg skulle reagere", har Mila udtalt til The Guardian. Med en pladekontrakt og en viral succes i baggagen må det siges, at den 10-årige musiker har fået en slags hævn, eller i hvert fald det sidste ord.

Se The Linda Lindas optræden, der har spredt sig som en steppebrand på de sociale medier den seneste uge: 

ANNONCE