Nyhed

ANALYSEINSTITUT SPÅR: Her er vinderen af Melodi Grand Prix 2021

GAFFA.dk - alt om musik

Voxmeter deler nu "vinderen" af det kommende Melodi Grand Prix på lørdag 

På lørdag den 6. marts er det atter tid til Dansk Melodi Grand Prix, denne gang med Martin Brygmann og Tina Müller (billedet) som værter i et corona-tomt Studie 5 i DR Byen. Vinderen af den musikalske konkurrence kan dog allerede være afgjort på forhånd, i hvert fald hvis man følger analyseinstittutet Voxmeters musiktest Voxhot, der sidste år ramte både 1. og 2. pladsen rigtigt. Undersøgelsen bygger på 800 sæt danske ører, der hver har skullet give points til et af de otte udvalgte numre. Der viser sig en tydelig vinder – og en tydelig uenighed med bookmakernes favoritter.  

LÆS OGSÅ: Her er de optrædende til årets Melodi Grand Prix – hør sangene nu 


Og vinderen er... 

Chief1 og Thomas Buttenschøns sang ”Højt over skyerne” får, af lytterpanelet, førstepladsen. Her er der endda en pæn afstand ned til nummer 2, hvor man finder den garvede rockmusiker – og tidligere vinder af Melodi Grand Prix – Mike Tramp. Med sangen ”Everything Is Alright” forsøger han at gentage succesen fra 1978, hvor han vandt med sit band Mabel og sangen ”Boom Boom”. På Voxhots tredjeplads finder man Claudia Campagnol med sangen ”Abracadabra”, der blandt andet er skrevet af Emil Lei, som også er en af ophavsmændene til sidste års vindersang ”Yes” af Ben & Tan.  

LÆS OGSÅ: Ung duo hiver sejren hjem til Dansk Melodi Grand Prix 2020 


Tager bookmakerne fejl?  

Traditionen tro er bookmakerne klar med deres odds på de forskellige artister, men de er på ingen  måde enige med Voxhots måling. Hvor lytterpanelet vurderer Claudia Campagnol til en tredjeplads, forventer bookmakerne ikke engang, at hun ender i top 3. Det samme gør sig  gældende med Mike Tramp, der kun forventes at have 3 procent chance for at vinde. Chief 1 og Thomas Buttenschøn har heller ikke overbevist bookmakerne til en førsteplads, men derimod en  tredjeplads.   

Bookmakernes førsteplads er Fyr & Flamme med ”Øve os på hinanden”. Bookmakerne ser den  dynamiske duo som storfavoritter med 36 procent chance for at ende på førstepladsen, men her er Voxhots lytterpanel lodret uenige. De vurderer sangen som værende den, der har mindst potentiale til at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2021.   


Ser man på tallene for radioafspilninger, fører Chief1 og Thomas Buttenschøns sang også markant, hvilket kan blive et aspekt i genkendelsens tegn, når stemmerne skal sendes af sted lørdag. Her er tallene som følger:

1. Chief 1 & Thomas Buttenschøn: Højt over skyerne, 130 afspilninger i alt på P4 og P5

2. Emma Nicoline: Står lige her, 98 afspilninger på P4 og P5


3. Fyr & Flamme: Øve os på hinanden, 89 afspilninger på P4

4. Mike Tramp: Everything Is Alright, 51 afspilninger på P4 og P5

5. Claudia Campagnol: Abracadabra, 11 afspilninger på P5


6. Nanna Olivia: Hvileløse hjerter, 8 afspilninger på P5

7. Jean Michel: Beautiful, 8 afspilninger på P5

8. The Cosmic Twins: Silver Bullet, 2 afspilninger på P5


Dog er det i sidste ende seerne, der bestemmer udfaldet, og hvordan de stemmer fordeler sig, kan vi af gode grunde ikke gøre os kloge på, men nu er banen kridtet op. Og så skal man naturligvis heller ikke glemme den visuelle del af showet, som vi jo først får at se lørdag – og som plejer at være stort anlagt.

Voxmeters lytterpanel består af otte gange 100 tilfældigt udvalgte danskere taget ud fra en database på 100.000 repræsentativt udvalgte danskere. Hver af de otte gange 100 personer har skullet give karakter til en af de otte sange ud fra en række parametre, og der er så blevet udregnet et gennemsnit for hver sang. På en skala fra 0 til 10 point er lytternes vurdering som følger:

1. Chief 1 & Thomas Buttenschøn: Højt over skyerne 5,6 point


2. Mike Tramp: Everything Is Alright 5,3 point

3. Claudia Campagnol: Abracadabra 5,1 point

4. Emma Nicoline: Står lige her 5,0 point


5. Nanna Oliva: Hvileløse hjerter 50, point

6. Jean Michel: Beautiful 4,8 point

7. The Cosmic Twins: Sillver Bullet 4,7 point


8. Fyr & Flamme: Øve os på hinanden 4,5 point

Hør sangene her:


ANNONCE