Nyhed

Første danske festivalaflysning i 2021

GAFFA.dk – alt om musik

Gutter Island Garage Rock Festival udsættes til den 18 – 20. august 2022.

Den danske festival Gutter Island Garage Rock Festival, der er udsolgt og skulle have fundet sted den 19-21. august 2021 på Masnedø Fort ved Vordingborg, er aflyst. Det skriver festivalen i en pressemeddelelse.

"Ny Coronavirus har stadig et fast greb om store dele af verden, Danmark er stadig underlagt omfattende restriktioner, og vi ved stadig ikke, hvilken hånd der bliver holdt under festivalbranchen, skulle vi blive nødt til at foretage masseudskydelser senere på året. Både derfor, og af hensyn til vores publikums og frivilliges festivaloplevelse, har vi taget en beslutning om, at der ikke bliver nogen festival i år. Til gengæld har vi allerede nu datoerne for næste år klar! Gutter Island afvikles efter planen den 18 – 20. august 2022", skriver arrangørerne.

Festivalen uddyber:

"Vi er en lille festival, baseret på frivillighed og tillid, og en planlægning, hvor man skal kunne tage højde for – og finansiere – 10 forskellige grader af restriktioner, er ikke noget, vi i praksis kan gøre. Det er heller ikke en situation, vi vil sætte vores frivillige styregruppe, som i forvejen er hårdt ramt af kulturlivets nedlukning og lægger hundredvis af timer hos os, i."

"Vi vil heller ikke byde vores frivillige en halvlunken festivaloplevelse, hvor de – otte timer i streg – skal minde fulde folk i godt humør om ikke at synge med, spise i hold, vaske hænder og moshpitte i ånden. Endeligt har vi en tradition for at samle nogle af de bedste garagerockbands fra hele verden på vores festival. Vores program er omkring 50 procent udenlandsk, og uden mulighed for at kunne håndplukke fra Sydamerika og Østasien kan vi ikke levere den musikalske kvalitet, vi ellers sætter en ære i."

Alle billetter, som på nuværende tidspunkt gælder til 2021, vil automatisk blive videreført til de ny datoer i 2022. Alle billetkøbere vil desuden få mulighed for at refundere deres billet.

Gutter Island Garage Rock Festival lover, at hvis muligheden byder sig, vil de gøre alt for at planlægge mindre genre-koncerter hen over efteråret.

Festivalen bliver afholdt hvert andet år og skulle oprindelig have fundet sted i 2020, hvor den blev udskudt til først 2021 og nu altså 2022. Dermed kommer den atter til at blive afholdt i et lige år i tråd med traditionen.

Hvis du trænger til lidt festivalstemning, kan du læse eller genlæse GAFFAs reportage fra Gutter Island Garage Rock Festival 2018.

Dag 1 HER

Dag 2 HER

Dag 3 HER

LÆS OGSÅ: NYHED: Stor spansk festival aflyser

ANNONCE