Nyhed

Gratis online-festival tager på turné i Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Se den første session med School of X nedenfor

Den danske YouTube-kanal Brodie Sessions, der forener musik og arkitektur, tager på turné i Danmark. Fra i dag drager Brodie Sessions på forårsturné sammen med fem danske bands til fem særlige arkitektoniske steder i Danmark. Festivalen vil benytte sig af fem forskellige locations med et band for hver region. Du kan se den første session med School of X nedenfor.

"At tage rundt i Danmark og få et dansk band til at spille i spændende, anderledes arkitektur er en fantastisk mulighed for at undersøge, hvad musik gør ved rum og omvendt, når der ikke kan være publikum til stede. Det er et afsindigt spændende felt at producere musikoplevelser på nye måder rundt om i alle landets fem regioner i denne tid, hvor spillesteder er lukkede. Musik, rum og arkitektur løfter oplevelsen til nye højder”, lyder det i en pressemeddelelse fra initiativtager Birgit Lyngbye Pedersen.


Sidste år kunne danskerne også opleve livemusik, som var arrangeret af Brodie Sessions: en online-festival, hvor alt fra Savage Rose til Iceage spillede. Nu har festivalen offentliggjort et ambitiøst line-up for en Danmarksturné. Plakaten er prydet med School of X (Richard Winthers hus, Lolland, Region Sjælland), Baby in Vain (Anton Rosens elværk, Rønne, Region Hovedstaden), Lowly (Kornets Hus, Hjørring, Region Nordjylland), Henriette Sennenvaldt (Herning Højskole, Region Midtjylland) og When Saints Go Machine (Laden på Lundsgaard Gods, Region Syddanmark). Det hele kan opleves hjemme i stuen på Brodies YouTube-kanal.

Allerede i dag udkommer koncertfilmen med School of X, som er optaget på analog 16mm-film i Richard Winthers hus på Lolland. School of X er et soloprojekt af sangeren og multiinstrumentalisten Rasmus Littauer. I maj sidste år udgav han sit debutalbum Armlock midt i pandemien. Siden har School of X brugt tiden på at skrive ny musik og indspille en Brodie Session i Richard Winthers hus på Lolland. 

"Det er en drøm at få lov til at indtage Richard Winthers hus, Richard Winther der er grundlæggeren af Eks-skolen (eksperimenterende dansk kunstskole i 1960'erne, red.), som jeg har ladet mit bandnavn inspirere af, og når Brodie Sessions stiller an med et professionelt filmhold, som skyder på det analoge 16mm-format, så går alt bare op i en højere enhed. En online-koncert skal tilbyde noget andet end en filmet koncert, og det gør Brodie Sessions til fulde," fortæller Rasmus Littauer om samarbejdet med Brodie Sessions.  


Den danske YouTube-kanal Brodie Sessions gik i luften i slutningen af 2019. Ideen med kanalen er at skabe et fællesskab om musik, kunst og arkitektur med en række livesessions i høj kvalitet. I november 2019 udkom den første session med danske Efterklang og i marts 2020 endnu en session med svenske Alice Boman. De to livesessions har haft mere end 190.000 visninger på YouTube. Koncerterne blev filmet på det helt særlige filmformat 16mm, der er med til at skabe en vintage-oplevelse. De intime livesessions blev optaget i en arkitektonisk særegenhed af et hus i Hellerup, der samtidig fungerer som et prægtigt hundehus for den engelske bulldog Brodie, som bor der med husets musikglade ejer Birgit Lyngbye Pedersen, og som serien er opkaldt efter.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Efterklang i stærk live-session

Siden er fulgt adskillige andre sessions med blandt andre Ganger, Bisse og Iceage. Se alle Brodie Sessions her


Brodie Sessions on Tour er støttet af Statens Kunstfond. Alle honoreres for at spille.

Programmet for Brodie Sessions: Livestream Festival ser således ud:  

25. marts - School of X (Richard Winthers hus, Lolland, Region Sjælland)


29. april - Baby in Vain (Anton Rosens elværk, Rønne, Region Hovedstaden)

6. maj - Lowly (Kornets Hus, Hjørring, Region Nordjylland)

13. maj - Henriette Sennenvaldt (Herning Højskole, Region Midtjylland)


20. maj - When Saints Go Machine (Laden på Lundsgaard Gods, Region Syddanmark) 

Se School of X optræde i Richard Winthers hus:


ANNONCE