Nyhed

Spot Festival flytter til september

GAFFA.dk – alt om musik

Den aarhusianske upcoming-festival rykker fra juni til september

"De nyeste skud på vækstlagenes og talenternes stamme har mistet urimelig megen fremdrift og momentum i synlighed og formidling det seneste år. Tabet af mulighederne for at spille for sit publikum er både demoraliserende og og skadeligt for udviklingen af talenter", lyder det i dag i en pressemeddelse fra aarhusianske SPOT Festival.

En festival, hvis formål først og fremmest er at skabe en platform for det danske vækstlag. Derfor rykkes festivalen fra juni til den 16-17. september i et håb om, at det vil være muligt og sikkert at gennemføre en festival der. Festivalens leder Gunnar Madsen udtaler:

"SPOTs kulturpolitiske formål er ikke alene at samle publikum om musikken, men også give de nye danske sangsjrivere og musikere et fagligt mødestedog en promotion-platform, der kan booste deres karrierer både nationalt og internationalt. Den nye danske musik, vores store musikinteresserede publikum og vores internationale gæster fortjener ikke at blive sprunget over endnu engang," lyder det.

GAFFA har fået en yderligere kommentar fra festivalens leder, der også fremhæver festivalens særlige karakteristiske form, hvor publikum skal bevæge sig rundt omkring til og fra små venues i Aarhus. En form, han selv så som særligt udfordret, hvis festivalen skulle afvikles i den tidlige sommer:

– Scenariet for juni måned byggede jo på nogle bestemte forventinger. Men vi holder først og fremmest på vores fulde line-up, der allerede er fundet. Det er det vigtigste for os, fortæller han. 

Også her er det især det danske vækstlags særlige udsatte position, der bliver sendt en tanke til. Og særligt koncertkulturens evne til at samle folk. Vores behov for at være noget for nogle. Og en oplevelse af noget, der minder om fællesskab:

– Ud over at det rammer vores unge og upcoming musikere utroligt hårdt, så rammer det også vores publikum. Der er mange ting på spil. Alle har brug for at vide, at der er brug for en et sted og noget, der binder os sammen. Og det kan man finde i livemusik, lyder det.  

Festivalens bestyrelse bakker ligeledes op om flytningen, der efter efter udsagn kan give "en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til branchen" og sende et signal til fremtidens danske musikere om, hvordan vi kommer videre. 

Alle billetholdere er informeret via Safeticket, og for spørgsmål henviser festivalen til [email protected]

LÆS OGSÅ: UHØRT Festival er positive over for afvikling i år – for vækstlaget har brug for det 

ANNONCE