Nyhed

Uudgivet track fra Natasja finder sin vej til lytterne

GAFFA.dk – alt om musik

Hør ”Selvtillid” nedenfor

En hidtil uudgivet single fra den afdøde rapper og sanger Natasja er blevet offentliggjort. Tracket hedder ”Selvtillid” og bæres af Natasjas genkendelige flows. Nummeret er produceret af Pharfar, der i en pressemeddelelse fortæller:

"Det var det første danske track, der blev lavet med mig og Natasja. Det var en oversættelse af et nummer, vi havde lavet, ved navn ”Better Than Dem”. Dengang performede Natasja stadigvæk på engelsk. Hun havde ikke haft lyst til at lave reggae på dansk, da hun syntes, det lød dumt. Da Bikstok-albummet kom ud (i 2005, red.), ringede hun og sagde, at hun var klar til et dansk album, da hun nu vidste, det kunne lade sig gøre at få det til at lyde fedt. Godt, hun skiftede mening!"

Natasjas måde at kombinere reggae og dancehall med det danske sprog har fået en helt speciel plads i danskernes hjerter. Det er blandt andet denne unikke lyd, der gør ”Selvtillid” relevant i dag, så mange år efter indspilningen. Natasjas mor, Kirstine Saad udtaler:
 
"Jeg synes, Natasjas musik er så evigt relevant og teksterne så enestående, at ’Selvtillid’ bør deles med hendes fans. Sangen har et ret tidløst tema om at holde sin egen selvtillid i top, der også er relevant i dag. Natasja har bare en særlig og enestående måde at servere det på."

Sangen "Selvtillid" vækker minder om hits som "Op med ho’det", hvor Natasja formår at give lytteren et ordentligt selvtillids-boost. Tracket handler om at tro på sig selv og sin egen charme – fordi dét er det allermest attraktive.

Desuden udgav Natasja i denne måned for 14 år kæmpehittet ”Calabria” sammen med den danske elektroniske duo Enur, som skulle vise sig at blive et internationalt hit. Pharfar fortæller:

”Desværre nåede hun ikke at opleve mere end starten på det store hit. Hun ringede til mig fra Jamaica og sagde, hun havde hørt, at sangen blev spillet meget i Miami. Samtidig gav jeg hende nyhed om, at vores første single fra hendes album var blevet Ugens Uundgåelige på P3.”

Både "Calabria", de genkendelige bangers fra det dansksprogede album I Danmark er jeg født fra 2007 og senest singlen "Til Banken" har sidenhen holdt Natasjas mange fans med selskab i lang tid efter, at hun selv måtte forlade os, og nu er "Selvtillid" klar til alle, som savner et selvtillids-boost fra den danske stjerne.

Natasja omkom ved en bilulykke i Jamaica juni 2007, 32 år gammel. Tre måneder senere udkom det posthume andet album, I Danmark er jeg født, som blev en stor succes.

Hør "Selvtillid" lige her:

Se eller gense også videoen til singlen ”Til Banken” fra 2020, hvor Natasja kan høres i selskab med Karen Mukupa og Tessa.

LÆS OGSÅ: Tessa, Karen Mukupa og afdøde Natasja forenet på nyudgivet sang

ANNONCE