Nyhed

Yasin sagde "ingen kommentarer" 186 gange i retten

GAFFA.dk – alt om musik

Tirsdag blev den 23-årige rapper Yasin Abdullahi Mahamoud tiltalt for forberedelse af kidnapning. Under de to forhør, der fandt sted med rapperen, har den tiltalte svaret "ingen kommentarer" i alt 186 gange, skriver det svenske magasin Expressen 

Det hele startede i foråret 2020. Yasin skulle have været involveret i planlægningen af bortførelsen af en anden berømt kunstner i ledtog med en tidligere landsholdsspiller og yderligere 12 personer fra det kriminelle netværk Vårbynätverket. Bortførelsen blev dog aflyst på grund af en høj polititilstedeværelse den pågældende nat. Kidnapningen blev gennemført to uger senere, uden Yasins direkte involvering, ifølge retssagen.  

Nedenfor ses et uddrag fra afhøringen delt af Instagram-kontoen Rappnyheter: 


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af RN (@rappnyheter)

I alt svarede Yasin "Ingen kommentarer" 186 gange under de to afhøringer.


Yasin er nu tiltalt for planlægning, hvilket betyder, at den tiltalte har haft til hensigt at begå en forbrydelse i samråd med en anden eller har forpligtet sig til at begå en forbrydelse. I dette tilfælde en kidnapning. Ved ikke at besvare nogen af de spørgsmål, der blev stillet under forhørene, mener Yasin Abdullahi Mahamouds advokat, Frida Wallin, at rapperen udøver sin ret til ikke at tale. Så det handler ikke om at være skyldig eller uskyldig.  

Retssagen indebatter i alt 30 tiltalte og forventes at vare indtil midten af sommeren. 

LÆS OGSÅ: ANKLAGER: Rapperen Yasin med flere planlagde kidnapning af kollega


ANNONCE