Nyhed

Avicii-biografi udkommer snart på dansk

GAFFA.dk – alt om musik

Biografien skal sætte fokus på unge menneskers mentale helbred

Den 16. november udkommer bogen Tim – Biografien om Avicii, der fortæller historien om manden bag musikken, på dansk. Biografien er skrevet af den prisvindende svenske journalist Måns Mosesson på baggrund af interviews med Tims familie, venner og kollegaer.

Udadtil udlevede Avicii den musikalske drøm – hans sange toppede hitlister verden over, han fløj verden rundt i privatfly, og på de sociale medier fulgte flere millioner følgere med i musikerens gøremål. Den svenske dj og producer slog endda rekord med nummeret ”Wake Me Up”, som blev den første sang til at nå 200 millioner streams på Spotify.


Avicii bar det borgerlige navn Tim Bergling, og det er netop denne unge, introverte mand, som bogen giver os et indblik i. Efter en række indlæggelser stoppede Avicii med at turnere i 2016, og knap to år senere tog den afholdte musiker sit eget liv i en alder af bare 28 år. Musikerens tredje studiealbum, Tim, blev udgivet posthumt i 2019.

Den nye biografi har til formål at sætte fokus på det mentale helbred blandt unge mennesker og på den måde lukke op for samtaler, der skal gøre det lettere at være et ungt menneske.

I dag har Avicii 27 millioner unikke lyttere på Spotify hver måned, og han kan således måle sig med verdensstjerner som Rihanna og Coldplay.


Kunstnerens arv er både bemærkelsesværdig på et musikalsk og et socialt plan. I maj kunne GAFFA fortælle, at Sveriges nationalarena Ericsson Globe skiftede navn til Avicii Arena, og at Tim Bergling Foundation ville gøre arenaen til et symbol på arbejde for at forebygge psykiske lidelser blandt unge.

Arenaens første show siden navneskiftet tager form af en hyldest til Aviciis musikalske arv under navnet For A Better Day. Arrangementet, der finder sted til december, er afholdt af Avicii Arena, Tim Bergling Foundation, Selvmordsforebyggelsen og Mental Health Awareness Foundation, der er skabt af Klas Bergling og hans kone Anki Lidén efter tabet af deres søn.

LÆS OGSÅ: Avicii Arena i Stockholm er klar med første show

Har du eller nogen du kender selvmordstanker? Der er hjælp at få:


Livslinien – telefon 70 201 201. 


Livslinien er en anonym telefonrådgivning samt netrådgivning for blandt andet mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte. De har åbent hver dag fra kl. 11.00-05.00.

ANNONCE