Nyhed

Biografisk spillefilm om Grateful Dead på vej

GAFFA.dk - alt om musik

Filmen har skuespilleren Jonah Hill i hovedrollen som Jerry Garcia

Der er en ny biografisk spillefilm, også kaldet biopic, på trapperne omhandlende det amerikanske psykedeliske rockband Grateful Dead, oplyser Pitchfork. Filmen skal instrueres af Martin Scorsese, der har kæmpe film som Taxi Driver, Goodfellas, The Wolf of Wallstreet og The Irishman på cv'et.

Skuespilleren Jonah Hill (ses til højre på billedet), der også er med The Wolf of Wall Street, har fået tildelt hovedrollen som Grateful Dead-frontpersonen Jerry Garcia (ses til venstre på billedet). Hill skal også være producer på filmen. 

Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart og Bill Kreutzmann fra Grateful Dead er blandt producenterne af filmen, der udkommer som Apple Original Film. Apple har også rettighederne til The Deads musik, som også vil blive brugt i filmen. Scott Alexander og Larry Karaszewski skriver sammen med Rick Yorn manuskriptet til filmen.

Martin Scorsese var producer af Grateful Dead-dokumentaren Long Strange Trip fra 2017, så han har erfaring med gruppen allerede. Scorsese har også en anden Apple Original-film, Killers of the Flower Moon, på vej, med musikerne Jason Isbell og Sturgill Simpson.

Grateful Dead var et amerikansk rockband, der blev dannet tilbage i 1965 i Palo Alto. De var kendte for deres unikke sangskrivingsstil, der blandede elementer af rock, folk, country og jazz. Derudover var de kendte for at have lange jamsessions ved deres koncerter, hvor forkærligheden for improvisation særligt kom til udtryk. Gruppen havde næsten de samme medlemmer gennem hele dets eksistens frem til 1995, hvor Jerry Garcia døde.

LÆS OGSÅ: Ny musikvideo: The National hylder Grateful Dead

ANNONCE