Nyhed

Den legendariske musikfotograf Mick Rock er død

GAFFA.dk - alt om musik

Mick Rock blev 72 år gammel

Det er netop blevet offentliggjort, at den legendariske musikfotograf Mick Rock er gået bort. Hans familie bekræftede nyheden på sociale medier i dag, den 19. november 2021, oplyser NME.

I et Twitter-opslag skriver de: "Det er med de tungeste hjerter, at vi deler, at vores elskede psykedeliske renegat Mick Rock har taget den jungianske rejse til den anden side," begynder udtalelsen.

Artiklen fortsætter efter opslaget

"De, der havde fornøjelsen af ​​at eksistere i hans kredsløb, ved, at Mick altid var så meget mere end "The Man Who Shot the 70's". Han var en fotografisk digter – en sand naturkraft, der brugte sine dage på at gøre præcist, det han elskede, altid på sin egen dejligt skandaløse måde," fortsætter udtalelsen.

"En mand fascineret af billeder, han absorberede visuelle væsener gennem sin linse og fordybede sig i deres kunst og skabte dermed nogle af de mest storslåede billeder, rockmusik nogensinde har set."

Udtalelsen konkluderer afslutningsvist: "Lad os ikke sørge over tabet, men i stedet fejre Michael David Rocks fantastiske liv og ekstraordinære karriere. Mens du gør det på din egen måde, må vi bede om, at hans nærmestes privatliv respekteres på nuværende tidspunkt. Derfor vil der ikke være yderligere kommentarer.”

Rock har gennem sin karriere taget ikoniske billeder af 70'ernes stormusikere. Legendariske verdensstjerner som David Bowie, Lou Reed, Queen, Sex Pistols og mange flere har været foran objektivet.

Mick Rock blev født i London i 1948. Mellem 1972 og 1979 var Rock mest aktiv. David Bowie, Queen, Blondie, Iggy Pop og Syd Barrett var blot nogle af de mange musikere, han fangede i denne æra, men det var særligt hans arbejde med Bowie, han blev mest kendt for.

LÆS OGSÅ: David Bowie-film på vej fra 'Kurt Cobain'-instruktør

Hans fotografier dukkede også op på en række albumcovers og i videoer. Nogle af hans berømte albumcover-billeder inkluderede Queen II, Raw Power af Iggy & The Stooges og Transformer af Lou Reed.

Han fortsatte med at fotografere musikere ind i sine 70'ere, hvor han tog billeder af blandt andre Snoop Dogg, Yeah Yeah Yeahs og Miley Cyrus. Derudover var Rock en aktiv kunstner og fungerede også som cheffotograf for The Rocky Horror Picture Show. Rock udgav mange bøger og udstillinger af sine fotografier gennem årene.

I 2018 udstillede Mick Rock i øvrigt billeder på Tinderbox-festivalen i Odense og var også forbi og signere fotobøger.

LÆS OGSÅ: Stjernefotografen Mick Rock gæstede Tinderbox

På sociale medier har kendisser hyldet fotografen og kunstnerens liv – du kan se nogle af dem her:

ANNONCE