Nyhed

Hank Von Helvete er død, 49 år gammel

GAFFA - alt om musik

Den norske sanger blev kun 49 år

En af norsk musiklivs mere farverige figurer er gået bort i en alder af blot 49 år. Det drejer sig om Hans-Erik Dyvik Husby, der under kunstnernavnet Hank Von Helvete / Hank von Hell markerede sig som frontfigur i punkrockbandet Turbonegro og desuden nåede at folde sig ud som blandt andet skuespiller, krimi- og kogebogsforfatter samt dommer i talentkonkurrencen "Idol" på norsk tv.

Sent fredag aften blev følgende meddelelse delt på Husbys Instagram- og Facebookprofiler:


"Det er med tungt hjerte vi fortæller, at Hans-Erik Dyvik Husby, også kendt i verden som 'Hank von Hell', desværre gik bort 19. november 2021. Vi beder om at familie og nære venner respekteres i denne tragedie".

Husby fungerede som forsanger i Turbonegro - i hjemlandet kendt som Turboneger - fra 1993 til 2009. Umiddelbart efter bruddet spillede han hovedrollen som den svenske troubadur Cornelis Vreeswjik i filmen Cornelis, ligesom han havde succes med en hovedrolle i musicalen Jesus Christ Superstar.

Allerede for knap ti år siden - i 2012 - udkom en bog om Husby, forfatteren Håvard Rems Hank. Husbys alsidige karriere efter årene i Turbonegro har også budt på et par soloalbum - senest Dead, som udkom i 2020. Ved sin død havde han planlagt en længere turné, som skulle have fundet sted i 2022. 


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Turbonegro: Øyafestivalen, Oslo

ANNONCE