Nyhed

National Aids Trust: Freddies åbenhed om sygdommen var ”et essentielt moment”

GAFFA.dk – alt om musik

Ifølge den administrerende direktør kan sangerens ærlighed bruges som en lærdom

I går var det 30 år siden, at verden mistede et af sine helt store musikikoner i skikkelse af Queen-forsangeren Freddie Mercury. Rocklegenden døde i 1991 af lungebetændelse forårsaget af AIDS i en alder af blot 45 år, men nåede dagen før sin død at åbne op over for omverdenen om sin AIDS-diagnose. Velgørenhedsorganisationen National Aids Trust påpeger, at sangerens ærlighed har haft en stor betydning. Det skriver NME.

”I den korte periode før han døde, var han åben omkring det faktum, at han havde AIDS, og når den slags øjeblikke sker, er det muligt at holde fast i dem og bruge dem til noget andet,” udtaler Deborah Gold, som er administrerende direktør hos National Aids Trust.

Gold tilføjer, at sådanne essentielle momenter er meget vigtige i forhold til at skabe opmærksomhed omkring sygdommen og minde om, at AIDS stadig er en realitet, og at folk skal beskytte sig mod sygdommen.

Hun roser ligeledes gruppens øvrige medlemmer, der sammen med manageren Jim Beach oprettede Mercury Phoenix Trust-fonden efter musikerens død. Ifølge fondens hjemmeside er der på nuværende tidspunkt indtjent mere end 17 millioner pund i kampen mod HIV/AIDS, som er fordelt over mere end 1.500 projekter i 57 lande.

”De var i stand til at tage en virkelig oprørende og trist situation og bruge læringen derfra til virkelig at skabe forandring,” udtaler Gold.

LÆS OGSÅ: Portræt: Freddie Mercury – Kongen af Queen

Queens guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor giver stadig koncerter den dag i dag, hvor den amerikanske sanger Adam Lambert nu bidrager med vokal til projektet Queen + Adam Lambert. Gruppen spillede for første gang sammen med Lambert i 2009 under en episode af talentprogrammet American Idol, hvor Lambert var deltager.

For nylig deltog Taylor i en trommeduel mod 11-årige Nandi Bushell.

”Jeg er så taknemmelig og sætter virkelig pris på alle disse uvirkelige oplevelser! Tak, hr. Taylor!!!” skrev Bushell om oplevelsen.

LÆS OGSÅ: Her er Freddie Mercurys 10 bedste sangpræstationer

ANNONCE