Nyhed

Ølbryggeri står bag ny festival i København – syv navne er offentliggjort

GAFFA.dk – alt om musik

Med fokus på elektronisk musik og oplevelser er festivalen O klar til 2022

Efter to somre uden festivaler er der godt nyt til alle de festivalhungrende. En ny festival ser endnu engang dagens lys i København. Den hedder blot O, og initiativtagerne bag er ølbryggeriet ÅBEN. Den kommer til at finde sted på Refshaleøen i Købehnavn den 11.-13. august 2022, og de første optrædende er på plads.

Når Sønderhoved – en stor grøn plads på Refshaleøen – til august omdannes til et samlingspunkt for 5.000 mennsker, vi det være muligt at opleve When Saints Go Machine (DK), AV AV AV (DJ-set) (DK), Caribou (CA), Romy (CA), Courtesy (DJ-set) (DK), Jayda G (CA) og JEURU (US/DK). Der vil blive offentliggjort flere navne til programmet, der byder på af en blanding af danske og internationale artister, hvor der er ligeledes er fokus på elektronisk musik.


Ifølge en pressemeddelelse er ”fokus på at skabe intime oplevelser og bringe gæsten ind i nye universer, der overrasker og inspirerer. På O er en scene ikke bare en scene; det er et univers, du træder ind i, hvor du som gæst ikke alene stimuleres af musikken, men i lige så høj grad af omgivelserne og kunstneriske installationer.”

Ud over det elektroniske line up, der har fokus på festlig og dansabel musik, er O en event-baseret festival. I løbet af de tre dage vil der være langbordsmiddage, ølsmagninger på vandet, silent disco og en kæmpe ølbar, der ifølge festivalen selv vil have Danmarks største festivaludvalg af øl.

Initiativtageren bag O er bryggeriet ÅBEN, der i samarbejde med Manna, Live Nation og lokale partnere vil skabe en anderledes festivaloplevelse for københavnerne. Hvad netop denne nye festival kan, har GAFFA spurgt grundlægger af bryggeri ÅBEN, Philip Hulgaard om.


I en skriftlig kommentar til GAFFA forklarer Philip Hulgaard, hvad han mener festivalen O kan, som ikke allerede er at finde i det efterhånden store festivaludbud:

- Det, jeg personligt er draget af, når jeg tager på festival, er ikke koncerterne som begivenheder. Det, der gør en festival unik for mig, er de oplevelser, vi har til koncerten med de mennesker, vi er sammen med. Det er den følelse, vi gerne vil prøve at bygge videre på med O. Vi vil skabe små intime universer, hvor det er lige så meget scenen og samhørigheden, der er vigtig, som det er den kunstner, der spiller på den, udtaler Philip Hulgaard.

Hvad er motivationen bag O?


- ÅBENs brand og identitet handler om mere end bare at brygge øl. Vi vil gerne være med til at bringe mennesker tættere sammen, og vi vil gerne være med til at skabe de her steder, hvor man er sammen, hvor man hygger sig, og hvor man drikker øl. Og det kan for alvor opdyrkes på en festival, udtaler Philip Hulgaard.

Hvordan adskiller I jer fra andre festivaler?

 - Hvor nogle af andre festivaler måske overvejende har fokus på musikken, så handler det på O mere om helhedsoplevelsen, og den skal alle være med til at skabe. Lige dem, der besøger O som gæst til de samarbejdspartnere, der bliver en del af konceptet. De skal være med til at udfylde rammerne og skabe O. Det er ikke vores primære virksomhed, at skulle køre en festival. Vi laver øl, og vi har nogle barer rundt omkring i Danmark. Det er det, vi er gode til. Hele den her vision med ÅBEN, og det vi laver, er at tage andre folk ind. Vi vil gerne være Københavns festival, og det tror jeg kun, vi kan ved at få så mange mennesker med som muligt i det her projekt, udtaler Philip Hulgaard til GAFFA.


Billetsalget er skudt i gang, og lige nu er det muligt at købe early bird 3-dags billetter lige her.

ANNONCE