Nyhed

Omar Souleyman løsladt efter terroranklager i Tyrkiet

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren afviser, at han skulle tilhøre en militær gruppe

Den succesfulde syriske sanger Omar Souleyman er for nylig blevet løsladt efter, at han, ifølge sin advokat, er blevet udspurgt i relation til ”terroristpropaganda”. Dette skriver Pitchfork.

Souleyman blev anholdt af tyrkisk politi onsdag i sidste uge og blev følgelig tilbageholdt grundet anklager om terror og sangerens påståede forbindelser til Kurdistans Arbejdsparti (PKK), der betragtes som en terrororganisation af Tyrkiet, EU og USA. Souleyman afviser, at han skulle tilhøre en militær gruppe, fortate hans manager til Reuters. Sangeren blev da også løsladt allerede dagen efter.


Musikeren begyndte sin karriere med at synge til bryllupper og har siden udgivet en lang række albums. Senest udgav sangeren albummet Shlon i 2019. Albummet modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, der omtalte pladen som ”topmålet af den særlige niche løst betegnet som dabke-techno.”

Souleyman har i årenes løb givet mange koncerter på dansk jord, blandt andet på Heartland Festival i 2018. Sangerens tekster behandler ofte Souleymans krigshærgede hjemland, og i 2015 lovede musikeren at donere penge fra alle sine fremtidige liveshows til flygtninge, der kom til Europa i søgen efter et nyt hjem og et bedre liv.

LÆS OGSÅ: Opfordring til Bieber: Syng ikke for min elskedes mordere


ANNONCE