Nyhed

Omar Souleyman tilbageholdt for terroranklager i Tyrkiet

GAFFA.dk - alt om musik

Det vedrører den syriske sangers angivelige tilknytning til Kurdistans Arbejderparti

Omar Souleyman er blevet tilbageholdt i Tyrkiet grundet terroranklager, fortæller den syriske sangers manager. Ifølge Agence France-Presse har mangeren bekræftet, at Souleyman er blevet tilbageholdt på grund af sine påståede forbindelser til Kurdistans Arbejderparti (PKK), oplyser NME.

PKK betragtes som en terrororganisation af Tyrkiet, EU og USA, da de blandt andet har gennemført angreb på tyrkisk jord inden for de seneste år. Musikerens manager fortæller også, at Souleyman blev afhørt, fordi han angiveligt var rejst tilbage til et syrisk område, der kontrolleres af PKK-gruppen YPG for nylig.


Tilbage i 2015 lovede Souleyman at donere penge fra alle sine fremtidige live-shows, penge som skulle bruges på midler til flygtninge, der søgte at finde et nyt hjem i Europa. "Alle fremtidige Omar Souleyman-koncerter dedikeres til at hjælpe syriske flygtninge til et bedre liv andre steder," citerer NME.

Den syriske sanger er en hyppig gæst på Danmarks diverse spillesteder og festivaler. Han spillede blandt andet på Heartland Festival tilbage i 2018. Hans musik er elektronisk og dansevenligt, mens sangteksterne er mere alvorlige og ofte omhandler Souleymans krigshærgede hjemland.

Souleymans seneste album Shlon udkom tilbage i 2019. GAFFAs anmelder gav albummet fem stjerner og skrev: "Syriske Omar Souleyman har opsamlet al erfaring fra bryllupsfester til et brand, der blæser verdens festivaler omkuld".  Souleyman har tidligere samarbejdet med store musikere som Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Björk og Four Tet.


LÆS OGSÅ: Til dabke os skiller, og Syrien fester igen

ANNONCE