Nyhed

Paul McCartney rockede med Foo Fighters ved stjernespækket ceremoni

GAFFA - alt om musik

Indlemmelsen af nye medlemmer i Rock & Roll Hall of Fame blev fejret ved stjernespækket ceremoni i weekenden

Hvert år indlemmes nye medlemmer i den prestigefulde Rock & Roll Hall of Fame. Det fejres sædvanligvis med en stort anlagt ceremoni med taler og ofte overraskende one-off-samarbejder på scenen.

Sidste år måtte vi - på grund af COVID-19 - nøjes med en virtuel event helt uden liveoptrædener. Men i weekenden var den traditionsrige fest så tilbage - med uannoncerede gæster som Dave Chappelle, Eminem og Jennifer Lopez, foruden liveoptrædener af Taylor Swift, LL Cool J, Jennifer Hudson, Christina Aguilera, The Go-Go's og ikke mindst Paul McCartney og Foo Fighters. 

“Rock and roll er en magisk ting, som indeholder så mange elementer. Ligesom alle de folk vi har hørt i aften. Det er simpelthen utroligt. Jeg føler mig super privilegeret over at være her", sagde The Beatles-legenden fra scenen i Cleveland’s Rocket Mortgage Fieldhouse. Det skriver amerikanske Rolling Stone.

Blandt dette års nye medlemmer i den ærefulde klub er sangskriver-legenden Carole King, som skrev sig ind i musikhistorien med ikke mindst albummet Tapestry fra 1971. Her finder man evergreens som "You've Got a Friend", "You Make Me Feel like (A Natural Woman)" og "Will You Love Me Tomorrow". Sidstnævnte blev leveret i en opdateret synth-pop-udgave af Taylor Swift ved weekendens fest, hvorefter King selv gik på scenen for at holde takketale.

"Jeg bliver ved med at høre det, så jeg må vel lære at owne det - at nutidens kvindelige sangere og sangskrivere står på mine skuldre. Men lad os ikke glemme, at de også står på skuldrene af den første kvinde, som blev optaget i Rock & Roll Hall of Fame - må hun hvile i fred - fru Aretha Franklin", sagde King blandt andet.

Hun benyttede samtidig lejligheden til at sende hilsner til vigtige kolleger som Lou Adler, Gerry Goffin og James Taylor.

Blandt de øvrige nyindlemmede medlemmer var Tina Turner. Den 81-årige legende var ikke selv til stede, men blev hyldet med en tale af skuespilleren Angela Bassett, som i som tid spillede en yngre Turner i 1993-filmen What's Love Got To Do With It. Også Foo Fighters fik plads i rockens hellige haller ved weekendens ceremoni.

De blev budt velkommen med en tale af Paul McCartney, inden aftenen kulminerede med både Foo Fighters og McCartney på scenen i en rockende udlægning af den gamle Beatles-favorit "Get Back". 

LÆS OGSÅ: Her er de optagne i Rock and Roll Hall of Fame 2021

ANNONCE