Nyhed

Tinderbox 2022 afslører de første 14 navne - inklusive store, internationale rockbands

GAFFA.dk - alt om musik

Programmet byder på store, internationale rockbands, britisk pop og danske stjerner

Tinderbox vender tilbage efter to års larmende stilhed. Nu bryder festivalen med stilheden og løfter sløret for den første del af 2022-lineuppet. De tusindvis af festivalgæster kan glæde sig til at opleve internationale verdensstjerner og "cremen af den danske rock- og popscene". Næste års udgave af Tinderbox finder sted fra den 23. til 25. juni 2022 i Tusindårsskoven i Odense.

Den internationale del af annonceringen byder på et af verdens største rockbands Muse. De har vundet adskillige musikpriser og er af NMEs læsere blevet kåret som The Most Exciting Live Act of All Time. Gruppen står bag kæmpe hits som ”Uprising”, ”Supermassive Black Hole” og ”Starlight”.


Også den mere poppede ende af rock-spektret bliver repræsenteret på festivalen. Las Vegas-bandet Imagine Dragons vil optræde med deres storsælgende bagkatalog, der indebærer kæmpe radiohits som ”Radioactive”, ”Thunder” og ”Demons”, der alle har over en milliard streams på Spotify. 

Sidst men ikke mindst er den britiske sanger og sangskriver George Ezra, blandt de første navne. Siden slutningen af 2013 har han fået etableret en fanskare verden over med hits som ”Budapest”, ”Blame It On Me” og ”Shotgun”.

Tinderbox har også annonceret en længere række af danske kunstnere til næste års program. Publikummet kan glæde sig til at opleve nogle af de største artister på den danske musikscene samt spirende nye navne.


Thomas Helmig giver sit eneste show på Fyn i 2022 på Tinderbox, ligesom rockmastodonterne i Kashmir lægger vejen forbi. Programmet byder også på en særlig koncert med verdensstjernen , der 
i dag er et af Danmarks største navne med international succes.

Også Alex Vargas, der netop har været en del af TV2 program Toppen af Poppen, har i løbet af de seneste år etableret sig som sanger og sangskriver på den danske musikscene. Også Tessa har markeret sit talent og vist råstyrke på den danske rapscene. Cheff Records skal bringe dancehall og hiphop til Tinderbox.  ligesom Clara og P3 Guld-vinderen Drew Sycamore giver deres respektive bud på, hvordan dansk pop anno 2021 kan lyde. 

Coco O. medbringer sit intime og personlige r&b-univers, mens det syv-mand høje orkester Jonah Blacksmith fra Thy medbringer folkpop. Sidst men ikke mindst præsenterer festivalen Andreas Odbjerg, der har prydet de danske hitlister med sine både danseværdige og følsomme popnumre.


Tinderbox 2022 lineup:
- Muse (UK)
- Imagine Dragons (US)
- George Ezra (UK)
- Thomas Helmig (DK)
- Kashmir (DK)
- MØ (DK)
- Alex Vargas (DK)
- Tessa (DK)
- Cheff Records (DK)
- Clara (DK)
- Drew Sycamore (DK)
- Coco O. (DK)
- Jonah Blacksmith (DK)
- Andreas Odbjerg (DK)

Billetsalget af de resterende partoutbilletter til Tinderbox 2022 starter fredag den 19. november 2021.

LÆS OGSÅ: NorthSide klar med de første 15 navne til 2022


Varm op til Tinderbox 2022 med "Uprising" af Muse lige her:

ANNONCE