Nyhed

VIDEO: Bubber brænder Jesu Brødre, der ikke har stemt til kommunalvalget

GAFFA.dk – alt om musik

Hvordan får man de unge til at stemme? Tv2 Østjylland gør det ved at skildre Bubber som skurk i en musikvideo, der har titlen ”Stem eller Dø”

Ved sidste kommunalvalg var det blot 48 procent af unge mellem 18 og 20-årige, der stemte. Det har Tv2 Østjylland tænkt sig at lave om på. De har derfor lavet en kampagne i et forsøg på at gøre kommunalvalget interessant for unge mennesker. Jesu Brødre, den unge musikalske duo, der især er kendt på YouTube, har skrevet og produceret sangen ”Stem eller Dø”. Se den nederst i artiklen. 

I videoen vågner Jesu Brødre op i et dystopisk boomer-univers dagen efter kommunalvalget. De har glemt at stemme, så samfundet er blevet overtaget af skurken Boomer Bubber og hans håndlangere – ældre mennesker. I den nye postapokalyptiske virkelighed viser biograferne Morten Korch-maraton, el-løbehjulene er udskiftet med rollatorer, og den lokale gaming lounge er omdannet til bankohal. Jesu Brødre nægtes adgang til diskoteket, da aldersgrænsen er hævet til 55 år. Snus er erstattet med flødebolsjer, og drengenes elskede kebab er fyldt med brun sovs og kartofler. 


Ifølge Thomas Skov, indholdschef ved Tv2 Østjylland er det deres public-service mission at engagere flere unge mennesker til at sætte sit kryds den 16. november. ”Selvfølgelig er videoen en groft karikeret udgave af virkeligheden, men med et gran af sandhed: hvis du ønsker at have indflydelse på det samfund, du lever i, så skal du bruge din stemmeret,” udtaler Thomas Skov i en pressemeddelelse om tilblivelsen af musikvideoen.

Se ”Stem eller Dø” herunder:


ANNONCE