Nyhed

VIDEO: Søns nye single begraver Black Friday

GAFFA.dk - alt om musik

I anledning af at det er Black Friday, deler det danske band deres nye, aktivistiske antiforbrug-sang

Forsangeren fra det danske indiepop-band Søn, Kristoffer Jessen, stod for to år siden på slotspladsen foran Christiansborg til en demonstration mod Black Friday og overforbrug. Det var en dag, som har siddet i Kristoffer lige siden, oplyser en pressemeddelelse. 
 
Dengang blev "Black Friday" symbolsk begravet fra scenen, og lidt efter stod de flere tusind demonstranter tætpakket på strøget og hoppede sammen. Den kraftige energi og den symbolske begravelse, igangsatte idéen til Søns nye november-hymne: "Black Friday". Se musikvideoen og hør singlen nederst i artiklen.
 
Pressemeddelelsen oplyser, at den energi der var til stede ved demonstrationen, blev ført videre i Søns øvelokale, hvorefter bandet udformede den ligefremme popsang med rockede elementer. Sangen har en tydelig Søn-lyd med melodisk bas, fremdrivende trommer og distortet guitar. "Black Friday" er en næsvis finger til vækstfikseret forbrugskultur og en hyldest til aktivismens.

Hvor der bliver der for alvor frigives energi og dannes en tydelig kontrast til det klassiske begravelseskor. En kontrast, der er sigende for bandets sound, hvor det gamle battler med det nye, det reaktionære med det progressive, og dem der prøver at ændre systemerne står overfor dem, der lukrerer på dem.
 
Salmen ”Se nu stiger solen” af Jakob Knudsen og Oluf Ring, samt Steen Steensen Blichers ”Sig nærmer tiden”, har også fundet vej ind i Søns nye single, der oven i købet er produceret af Søren Buhl Lassen (Blaue Blume).


Søn er en kvintet bestående af Kristoffer Jessen, Søren Michelsen, William Hoffmann, Jonathan Leer-Birlov og Carl-Erik Gippert. De udgav deres andet studiealbum Danish Crown i 2020, som fik hele fem stjerner af GAFFAs anmelder, der skrev, at "Søn er det perfekte soundtrack til ungdommens rastløshed og alle de smukke og mærkelige stunder, der følger med". 

LÆS OGSÅ: Soundtracket til den rastløse ungdom

Lyt og se musikvideoen til "Black Friday" af Søn lige her:

ANNONCE