Nyhed

VIDEOPREMIERE: Helena Gao reflekterer over overklassens goder

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren mener, at det er en synd, som mange kan spejle sig i

I dag udkommer Helena Gao med en ny dobbelt-single med titlen Beach House, og i den forbindelse har den dansk-kinesiske kunstner udsendt en musikvideo til titelnummeret.

”Beach House” blev skabt efter en gåtur i et villakvarter nær Gaos barndomshjem, og på nummeret reflekterer sangeren over materiel længsel. I en pressemeddelelse udtaler Gao følgende:


”Sangen handler egentlig om min egen nysgerrighed omkring overklasselivet. Noget, som jeg tror mange mennesker har en interesse for, da man tit er meget obs på, hvad man mangler og tænker mindre på, hvad man egentlig har. Den synd er helt sikkert på spil i ’Beach House’, og selvom det er strandvilla-ejeren, der bliver sat på spidsen, tror jeg, det er noget mange af os med en middelklasse-opvækst, også er skyldige i.”

I musikvideoen ser vi, hvordan Gao drømmer sig væk på en strand, mens hun bevæger sine arme og hænder i flydende bevægelser. Havet bruser stille, og solen skinner.

Gennem sangteksten stiller musikeren spørgsmålet "Hvad drømmer du om, når du har det hele?" "Det hele" dækker blandt andet over porcelæn, ferie på Maldiverne og en rød Cabriolet. Gao påpeger desuden, at hun er imponeret over strandvilla-ejerens ”pletfri marmor-køkken.”


Mellem første omkvæd og sangens andet vers lyder en næsten ildevarslende musik, der trækker væk fra nummerets drømmende udtryk og varsler om den mørke side af den materialistiske længsel, som sangen behandler. Mod enden af videoen retter Gao sit blik mod seeren.

LÆS OGSÅ: Stine Bramsen: Jeg har brug for vildskab

Ud over ”Beach House” indeholder den nye dobbelt-single også nummeret ”Wow You’ve Changed (Original)”, der beskæftiger sig med en anden form for længsel – nemlig længslen efter kærlighed.


”Wow You’ve Changed (Original)” er en hidtil uudgivet version af sangen, som var at finde på musikerens debut ep, Extended Adolescence. På den nye udgivelse optræder nummeret i en nedskaleret folk-udgave.

En del af Gaos musikalske opdragelse bunder, med egne ord, i mange års klaverundervisning, hvor hun øvede skalaer og spillede jazz-standarder. Da hun begyndte at producere sine egne ting, ønskede kunstneren at bryde med det, hun var blevet ”påduttet på musikskolen.”

”Efter at jeg har fået dét ud af systemet, kan jeg egentlig godt sætte pris på de færdigheder, jeg har lært derfra. Derfor fik jeg også lyst til at dele noget, hvor min musikalske bagage blev fremhævet. På dobbelt-singlen har jeg spillet forskellige instrumenter som trommer, klaver og guitar og derefter produceret det forholdsvist naturalistisk. Jeg ser den som en ode til den spillede musik med en knivspids elektroniske elementer for at give singer/songwriter-genren et frisk pust,” udtaler Gao.


Helena Gao fik sin debut i 2020 med den otte minutter lange ep, Extended Adolescence, der blev modtaget med ros fra anmelderne og en god portion radioplay.

Sangeren har givet koncerter på Spot Festival, Heartland Festival (online) og by:Larm i Norge samt ageret support for blandt andre Chinah og Kwamie Liv. Hendes produktioner er kendetegnet ved at bevæge sig mellem det håndholdte og elektroniske.

Til daglig studerer Gao på Det Rytmiske Konservatorium i København, mens hun arbejder på nyt materiale.


I september optrådte Gao sammen med Atusji og Carlo Becker på nummeret ”This Pain Is Not Yours” til en live session forud for dette års Generator Festival. Sessionen fandt sted på Post Danmarks gamle postterminal i Odense.

Se den nye video til "Beach House" lige her:


ANNONCE