Nyhed

Wall of Sound klar med de første fem navne til 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen byder både på kendte og nyere kunstnere

Den 20.-21. maj 2022 vender Wall of Sound tilbage efter to år med aflysninger. Arrangørerne bag er i fuld gang med planlægningen, og nu er festivalen klar med de første navne til næste års program.

Blæs Bukki, Geolo Geo og Tue Track, der tilsammen udgør rapgruppen Malk de Koijn, fik deres debut i 1998 med det anmelderroste album Smash Hit in Aberdeen. Hiphop-trioen markerede sig fra starten som en vigtig og innovativ spiller på den danske hiphop-scene. Siden er det blevet til yderlige to albums, Sneglzilla fra 2002 og senest Toback To The Fromtime fra 2011, som bandet i februar genudgav i en 10 års jubilæumsudgave.


Saveus, som også var annonceret til Wall of Sound i 2020, blæste GAFFAs anmelder bagover med en imponerende optræden på dette års Spot Festival. Anmelderen måtte følgelig give fuldt hus på seks ud af seks stjerner. Saveus er aktuel med singlen ”Bloodmoney” fra det kommende album, der omhandler Martin Hedegaards mistillid til mennesket og kampen med denne. Desuden kan Saveus snart opleves på en mini-turné denne december.

”Vi er super glade for at kunne sætte både Malk de Koijn og Saveus på plakaten. Det der er nogle stærke livenavne, som kan samle på tværs af både aldersgrupper og musiksmag,” udtaler Jeppe Vind, der er musikansvarlig for Wall of Sound, i en pressemeddelelse.

Også fynske Patina finder vej til Wall of Sound 2022. Trioen har vundet DR’s Karrierekanonen og været "Ugens Uundgåelige" på P3 i 2020. Tidligere på året udkom Patina med debutalbummet Drømmefanger.


P3 guld-vinderne Ganger er også klar til at give den gas. Ensemblet vandt Talentprisen ved P3 Guld sidste år og har blandt andet hittet med nummeret ”Olympisk”.

LÆS OGSÅ: Intense vokale kraftpræstationer blev Gangers trumfkort

Det relativt nye dansk band Blæst udgør det sidste annoncerede navn. Sidste år strøg gruppen direkte ind på Spotifys lister "New Music Friday" og "Nye Danske Hits". Blæst spillede desuden til åbningen af kulturstedet Platform K i Horsens dette efterår.


”Jeg synes, det er et stærkt line-up, vi har allerede nu, og i stil med de tidligere år præsenterer vi både nogle navne, der er kendt ret bredt i befolkningen, men også nogle navne, hvor vi håber at kunne introducere nogle af gæsterne for noget nyt,” udtaler Jeppe Vind.

Festivalen bliver som sædvanlig afholdt i det grønne område ved Fængslet i Horsens og vil traditionen tro både byde på musik, mad og en vifte af øvrige oplevelser, hvor gæsterne blandt andet kan se frem til kunstinstallationer, street food, quizzer og kulørte drinks – samt et par overraskelser.

”Jeg glæder mig helt vildt til at holde festival igen for alle vores skønne gæster – og forhåbentlig også en masse nye besøgende, der er blevet nysgerrige på, hvad vi er for en størrelse,” udtaler Michala Mellson, der er festivalleder for Wall of Sound, i en pressemeddelelse.


LÆS OGSÅ: AiaSound-festivalen – tidligere Øresund – klar med de første navne til 2022

Festivalen er siden starten i 2018 blevet holdt den første weekend i september, men vil fremover finde sted i maj. Dette skyldes et ønske om, at festivalen skal være med til at sparke festivalsæsonen i gang frem for at ligge i slutningen af sæsonen. Festivalleder Michala Mellson udtaler følgende om beslutningen:

”Vi har selvfølgelig kigget på de mange andre festivaler, der er rundt omkring i landet, og nu har vi fundet en weekend, som vi ser som en god anledning til at sparke sommeren godt i gang – og ikke som en afslutning på sommeren. Det ser vi som en klar fordel, og vi glæder os helt vildt til at holde en maj-festival i stedet for.”


Festivalens flytning fra september til maj skyldes også, at mange af Horsens kulturarrangementer, eksempelvis Horsens Middelalderfestival og Horsens Teaterfestival, ligeledes er placeret i efteråret. Således giver det, ifølge Michala Mellson, mening at brede arrangementerne lidt ud, hvorfor det var naturligt at flytte festivalens dato.

Wall of Sound festivalen måtte ligesom mange andre af landets festivaler aflyse i både 2020 og 2021 på grund af corona-situationen. Festivalgæster, der har købt billet til arrangementet i 2020 og 2021, kan bruge deres billet til at få adgang til 2022-udgaven af Wall of Sound, hvis ikke man allerede har fået sin billet refunderet.

Billetsalget til Wall of Sound 2022 er netop begyndt i dag kl. 10 med early bird-priser frem til den 1. februar.


Billetter kan købes via www.wallofsound.dk, hvor du også kan læse mere om begivenheden.

Varm op til festivalen med Patinas "Flammer Rammer" her:


ANNONCE