Nyhed

Avicii Arena i Stockholm er klar med første show

GAFFA.dk – alt om musik

Arenaen skiftede navn sidste år for at ære den afdøde musiker, dj og producer Avicii

Det er fem måneder siden, at Stockholms arena Ericsson Globe officielt skiftede navn til Avicii Arena. Nu er de klar med den første optræden siden navneskiftet, og det er et show, der er relateret til Avicii, skriver Billboard.

Til december vil For A Better Day finde sted i arenaen. En koncert, der vil være en “hyldest til Aviciis musikalske arv såvel som samarbejder og surprise gæster,” fortæller arrangørerne bag, citeret i Billboard.


De optrædende vil primært være svenske navne. Plakaten tæller dance duoen Galantis, indiepopstjernen Håkon Hellström, sanger og sangskriver Miriam Bryant, og Royal Philharmonic Orchestra. Ud over de musikalske navne vil der også være indslag fra eksperter i mental sundhed og andet indhold omkring mental sundhed. Det er nemlig meningen, at showet skal sætte fokus på mental sundhed blandt unge mennesker, og det er første show ud af, hvad der skal være en årlig tradition.

For A Better Day er afholdt af Avicii Arena, Tim Berling Foundation, Selvmordsforebyggelsen og Mental Health Awarness Foundation, der er skabt af Klas Bergling og hans kone Anki Lidén, efter de mistede deres søn Tim Bergling alias Avicii tilbage i april 2018.

Arbejdet med For A Better Day startede allerede, da arenaen skiftede navn med indsamlinger af unges stemmer, tanker og behov. Klas Bergling fortæller om arbejdet:


”Jeg håber, at det lykkes os at skabe en følelse af, at vi virkelig gør det her sammen, for det er kun sammen, at vi kan gøre en forskel. Unge mennesker er vores fremtid, og vi skal være bange på deres vegne. Det er uacceptabelt, at de får det værre, og at selvmordsraterne stiger i den gruppe - og det er vores pligt at gøre, hvad vi kan for at bryde den tendens," siger Aviciis far, Klas Bergling, citeret i Billboard.

LÆS OGSÅ: Svensk arena skifter navn – for at ære Avicii

For A Better Day er opkaldt efter sangen med samme navn af Avicii. Til lanceringen af ​​Avicii Arena har Det Kongelige Svenske Filharmoniske Orkester indspillet en helt ny fortolkning af Avicii-sangen "For a Better Day" sunget af 14-årige Ella Tiritiello fra Kristianstad. Hør den herunder:

Har du eller nogen du kender selvmordstanker? Der er hjælp at få:


Livslinien – telefon 70 201 201. 


Livslinien er en anonym telefonrådgivning samt netrådgivning for blandt andet mennesker med selvmordstanker, pårørende og efterladte. De har åbent hver dag fra kl. 11.00-05.00.

ANNONCE