Nyhed

Björk deler detaljer om kommende album

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren fortæller om albummet på bedste Björk-manér gennem beskrivelser af rødvin, hjemmeklubber og gå-tempo

Björk har i løbet af de seneste måneder arbejdet på en nyt album, og nu har den islandske sanger delt en række detaljer om den kommende udgivelse, skriver NME.

I et interview med det islandske medie RÚV fortalte musikeren, at hendes tiende studiealbum er ”for folk, som laver klubber hjemme i deres stuer, begrænset til deres ’jule-boble’.”

Kunstneren, der ofte taler i finurlige vendinger og uden filter – som dengang hun beskrev udtalen af sit navn ved at sige ”it rhymes with jerk” – fortalte om albummets lydmæssige aspekt med følgende billedskabende beskrivelse:

”En mand, som headbangede, og så satte sig ned igen og fik endnu et glas rødvin, og alle er hjemme klokken 22, færdige med at danse og alting.”

LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Hvilke sangskrivere har det største ordforråd?

Albummets sange vil mestendels ligge omkring 80-90 beats i minuttet, fordi dette angiveligt passer med den hastighed, som sangeren går med.

”På det nye album er der meget chill i den første halvdel af sangen og en masse ro i anden halvdel, men når der er et minut tilbage, bliver sangen til en klub,” tilføjede Björk.

Musikeren indrømmede desuden, at hun aldrig har haft det så godt som under coronapandemien og ikke har følt sig så begejstret og energisk, siden hun var 16 år gammel. Hver morgen vågner hun op, overrasket og rolig, i sin seng. Sangeren bemærker dog, at islændingene er heldige, fordi de har det så godt set i forhold til mange af de andre nationer, som har været og fortsat er ramt af pandemien.

Björk fik sit internationale gennembrud med den alternative rockgruppe The Sugarcubes, og gruppens opløsning i 1992 blev begyndelsen på en imponerende solokarriere for den islandske sanger. Kunstneren udgav albummet med den passende titel Debut i 1993 og har siden udviklet sin unikke lyd over de otte følgende studiealbums. Det kommende album, som endnu ikke har fået en titel, følger op på Utopia fra 2017.

Udover at være en etableret kunstner på musikscenen, som har indtaget en vifte af hitlister i løbet af sin musikalske karriere, har Björk også vist sit talent inden for filmens verden.

I 2000 havde Björk hovedrollen i Lars von Triers film Dancer in the Dark, som vandt hende prisen for ”Bedste skuespillerinde” ved Cannes Film festivalen i 2000. Nummeret ”I’ve Seen It All”, der på filmens soundtrack fremføres som en duet mellem Björk og Radiohead-forsanger Thom Yorke, blev desuden nomineret til en Oscar for ”Bedste originale sang”. Oplevelsen var dog ikke kun positiv for Björk, der siden fortalte om, at filmens danske instruktør havde udsat hende for sexchikane.

I 2022 kan fans og nysgerrige sjæle igen se frem til, at Björk viser sit skuespiltalent, når hun optræder i hævnthrilleren The Northman, som instrueres af Robert Eggers. Det er hendes første rolle i en spillefilm siden Dancer in the Dark og hendes første medvirken i en film siden 2005.

LÆS OGSÅ: Björk i ny film for første gang i 15 år

ANNONCE