Nyhed

PORTRÆT: Snoop Dogg fylder 50

GAFFA - alt om musik

Rapstjernen runder et skarpt hjørne

Han har aldrig lagt skjul på sin store forkærlighed for cannabis og har knap tredive år på bagen som recording artist. Og i dag fylder Snoop Dogg så 50 år, tilsydeladende uden intentioner om at skrue ned for hverken aktivitetsniveau eller attituder.

Til september (koncerten er udskudt fra februar 2022) lægger legenden vejen forbi Royal Arena i København, mens selve dagen i dag markeres med udgivelsen af en ny single med supergruppen Mt Westmore. Snoop Dogg blev født under det borgerlige navn Calvin Cordozar Broadus i Long Beach, Californien, den 20. oktober 1971.


Han blev i sin tid hjulpet ud af slummen og ind i livet som stjernerapper af protegéen og produceren Dr. Dre, der opdagede den dengang unge rappers talent. Snoop Doggs debutalbum Doggystyle, der udkom i 1993, regnes som en milepæl i rapregi, og Snoop Dogg var på kort tid forvandlet fra bandemedlem til berømt ganstarapper.

Sidenhen har Snoop Dogg udgivet en lang række album – senest From the Streets 2 tha Suites, som udkom i foråret. Han er som andre inden for rappen kendt for sine hårde tekster, der ofte er stærkt sexistiske og mandschauvinistiske og derfor har været genstand for meget censur.


Læs for eksempel et udpluk af teksten til nummeret "You Got What I Want" fra Snoop Doggs sjette album fra 2002, Paid Tha Cost To Be Da Bo$$, der har solgt over 1,3 millioner eksemplarer:

"We do break hoes. We don't fuck with fake hoes. Yeah, we make hoes. Strip down to they panty hose. Pop your whip, now grab that bitch. Pimping Snoop ain't having it. Oh you like pussy, congratulations. I'm trying to get your ass in my congregations. I keep three hoes in my room at one time."

Snoop Dogg har foruden musikken også medvirket i adskillige film og tv-shows. Han er også en varm fortaler for marihuana og har gennem livet været på kant med loven adskillige gange. I 2006 blev han arresteret i Heathrow Airport i London for besiddelse af stoffer og våben, og han havde derfor indtil 2008 forbud mod at komme i Storbritannien.


I 2012 indspillede han sammen med countrylegenden Willie Nelson sangen "Roll Me Up and Smoke Me When I Die", hvor det umage par forenes i deres fælles glæde ved at ryge pot. En vane, som ikke har forhindret dagens fødselar i at opbygge et forretningsimperium og sælge over 35 millioner plader på verdensplan. 

LÆS OGSÅ: Snoop Dogg giver arenashow i Danmark – med masser af gæster

ANNONCE