Nyhed

Tina Turner sælger hele sit bagkatalog for et svimlende beløb

GAFFA.dk – alt om musik

Blandt andre artister, der for nyligt har solgt rettighederne til deres musik, finder vi Bob Dylan

Det er netop kommet frem, at Tina Turner har solgt rettighederne til hele sit bagkatalog til publishingselskabet BMG, skriver branchesitet Music Business Worldwide.

Prisen er ikke offentliggjort, men er på mere end 50 millioner dollar, altså 320 millioner kroner. Ifølge NME er beløbet angiveligt på 300 millioner dollar, altså 1,9 milliarder kroner, men dette tal er ikke bekræftet.


Denne handel er den største, BMG har lavet med én artist. I handlen får selskabet rettigheder til Turners musik, der strækker sig over seks årtier og inkluderer hitsingler som "Private Dancer", ”What’s Love Got to Do With It”, "Steamy Windows" og mange flere. Derudover får BMG rettighederne til Tina Turners navn og image. 

Publishingselskaber arbejder blandt andet med at få afsat en kunstners musik til film og reklamer og må ikke forveksles med pladeselskaber, der finansierer musikindspilninger og markedsfører disse. Tina Turner har Warner Music som pladeselskab. BMG's handel giver dog også selskabet en række indtægter, når Tina Turners musik bliver streamet eller solgt.

Selvom Turner har solgt sine rettigheder, betyder det ikke, at den 81-årige kunstner vil stoppe med at lave musik. Hun har i forbindelse med aftalen udtalt følgende:


”Som enhver kunstner er beskyttelsen af mit livs værk, min musikalske arv, noget personligt. Jeg er sikker på, at mit arbejde er i professionelle og pålidelige hænder hos BMG og Warner Music,” citerer NME.

At sælge sit bagkatalog er Tina Turner ikke alene om at gøre. Sidste år solgte Bob Dylan rettighederne til al sin musik til publishingselskabet Universal Music for omtrent samme beløb, som Turner formentlig vil modtage, nemlig omkring 300 millioner dollars. For dette beløb overdrog Bob Dylan mere end 600 sange, skrevet over en periode på seks årtier til publishingselskabet.

Tina Turner blev i år for anden gang optaget i Rock and Roll Hall of Fame, og dermed er hun en af de få kvinder, der er optaget mere end én gang i den prestigefyldte institution.


LÆS OGSÅ: Tina Turner og Kygo i overraskende samarbejde

Hør et af Tina Turners største hits, ”What’s Love Got to Do With It” fra 1984, lige her:


ANNONCE