Nyhed

Danske stjerner hylder Dolly Parton ved stor koncert

GAFFA.dk – alt om musik

11 danske musikere er klar til at give deres bud på musikerens klassiske sange i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester til hyldestkoncerten i Horsens

Den 28. oktober går 11 danske musikere sammen med Danmarks Underholdningsorkester for at hylde det musikalske og kulturelle ikon Dolly Parton. Hyldestkoncerten, som optages til tv af TV2, finder sted i anledning af sangeren, sangskriveren og skuespillerens 75-års fødselsdag dette år.

Cirka 500 publikummer kan opleve koncerten direkte i Vestsalen i Fængslet i Horsens.


Initiativtager og direktør i Horsens & Friends, Claus Visbye, udtaler i en pressemeddelelse:

”Vi vil gerne hylde Dolly Parton, som har skrevet over 5000 sange i sin karriere og heriblandt nogen af verdens største hits. Dolly er et artistisk forbillede for generationer af kvinder og artister i musikbranchen og derved aktuel som aldrig før i disse år.”

Hyldestkoncertens musikere tæller både nye og erfarne danske artister, der alle vil optræde med deres udgaver af Dolly Partons klassiske numre. Danmarks Underholdningsorkester består af hele 35 personer, og du kan desuden opleve Stine Bramsen, Dorthe Gerlach, Coco O, Dopha, Aura, Kwamie Liv, Caroline Henderson, Kira Skov, M. Rexen samt pedal steel-guitarist Maggie Björklund i duet med Mikael Simpson.


Aftenens værtinde er tv-vært og skuespiller Signe Lindkvist.

”Jeg elsker Dolly. Jeg elsker hendes musik, hendes sørgmodige sind, hendes humor og hendes tusindvis af vildt sjove og kloge citater. Og så er det sjældent, at jeg i 2021 bliver hyret på grund af min lave højde, blonde hår og store bryster. Men jeg kan lide det! Jeg glæder mig helt vildt og er allerede gået i kælderen for at finde mine hvide cowboystøvler,” udtaler Lindkvist i en pressemeddelelse.

Dolly Parton begyndte sin karriere ved at skrive musik til andre kunstnere, men i 1967 tog hun skridtet videre med udgivelsen af debutalbummet Hello, I’m Dolly, som blev en succes. I dag har Parton udgivet over 40 albums, solgt mere end 100 millioner plader verden over, og hun er den bedst sælgende kvindelige countryartist nogensinde.


Musikeren udsendte sit seneste studiealbum, julealbummet A Holly Dolly Christmas, i 2020. Ved den lejlighed fik GAFFA et eksklusivt interview med legenden.

LÆS OGSÅ: STORT DOLLY PARTON-INTERVIEW: Ikon med et enormt hjerte

Under coronapandemien har kunstneren desuden brugt sin indflydelse til at opfordre folk til at lade sig vaccinere.


LÆS OGSÅ: VIDEO: Dolly Parton modtager sin COVID-19-vaccine syngende

Billetter til hyldestkoncerten kan købes lige her.

Kom i stemning med Partons klassiker "9 To 5" her:

ANNONCE