Nyhed

Fugees genforenes – tager på verdensturné

GAFFA.dk – alt om musik

Ms. Lauryn Hill, Wyclef Jean og Pras Michel er samlet igen

Fugees genforenes og tager på verdensturné for at fejre det nu 25 år gamle album The Score, skriver Pitchfork. Den første koncert finder sted allerede i dag i New York, på et hemmeligt sted.

Trioen med Ms. Lauryn Hill, Wyclef Jean og Pras Michel har ikke spillet en koncert sammen i 15 år, men nu er det altså tid til en turné, som ud over datoer i USA tager dem til Storbritannien, Frankrig, Nigeria og Ghana. 12 datoer totalt, desværre ingen stop her i Norden.


Artiklen fortsætter under videoen

I 1987 dannede de ovenstående personer The Tranzlator Crew, som skiftede navn til Fugees, da de skrev kontrakt med pladeselskabet Columbia Records i 1993. Gruppen blev opløst i 1998, genforenet i 2004, men blev opløst igen i 2006. Under gendannelsen spillede de i Forum i 2005.


LÆS OGSÅ: FUGEES-ANMELDELSE: Energisk optræden med forfærdelig rabalder-lyd

Fugees har solgt over 20 millioner plader verden over. Her skal man huske på, at gruppen kun har udgivet to album: Blunted On Reality (1994) og The Score (1996). Sidstnævnte album indeholder hits som ”Killing Me Softly”, ”Fu-Gee La” og ”Ready Or Not”.

Artiklen fortsætter under videoen

Wyclef Jean har tidligere sagt, at indspilningen af The Score-albummet foregik i et ”afslappet tempo… Det blev gjort roligt, næsten ubevidst. Der var ikke noget pres – det var sådan ’lad os lave noget musik’, og det begyndte bare at udvikle sig til noget fantastisk. Det lød som en feel-good hiphop-plade for os, og det var anderledes end, hvad alle andre gjorde på det tidspunkt. Det var tre børn fra en urban baggrund, der udtrykte sig selv.”


Her kan man opleve Fugees i år:


Den 22. september – Venue TBC, New York City, NY

Den 2. november – United Center, Chicago, IL

Den 7. november – Oakland Arena, Oakland, CA


Den 12. november – The Forum, Los Angeles, CA

Den 18. november – State Farm Arena, Atlanta, GA

Den 21. november – FTX Arena, Miami, FL


Den 26. november – Prudential Center, Newark, NJ

Den 28. november – Capital One Arena, Washington, D.C.

Den 4. december – La Defense Arena, Paris, Frankrig


Den 6. december – The O2, London, England

Dato afventes – Venue afventes, Nigeria

Den 18. december – Venue afventes, Ghana


LÆS OGSÅ: Pras afliver Fugees-rygter

ANNONCE