Nyhed

ØreSound Festival skifter navn

GAFFA.dk – alt om musik

Navneskiftet kommer sig både af internationale ønsker og en udløbsdato på navnet ØreSound

Den nye festival i København, ØreSound, blev afholdt for første gang i august i år – med corona-restriktioner. Næste år er den tilbage. Forhåbentligt uden restriktionerne, men med nyt navn. ØreSound bliver nemlig til AiaSound.

Sensommer-festivalen på Tiøren har valgt at gennemføre en rebranding, hvor de stadig omfavner placeringen ud til Øresund, men også imødekommer, at første del af navnet Øresound kan være svært at forstå uden for Danmarks grænser: 


“Under og efter afvikling af festivalen har vi oplevet stor interesse fra udlandet for vores festival, både på vores internationale musikprofil og på vores bæredygtige by-festival-koncept. Vi har dog ofte skullet forklare, hvad ”Øre” i festivalnavnet betyder, og derfor har vi valgt at skifte navn,” forklarer pressechef for AiaSound Jonas Nybro i en pressemeddelelse.

Men den internationale interesse er ikke den eneste grund til, at festivalen skifter navn. Navnet Øresound var nemlig blot til låns. I et år delte de nemlig navn med et rytmisk amatørkor fra Hørsholm. En aftale, der var kommet på plads, fordi festivalen simpelthen godt kunne lide navnet. GAFFA har talt med pressechef Jonas Nybro om lån af navnet Øresound:

– Vi fik lov af koret til at låne navnet sidste år. Vi har haft en god dialog kørende med dem (koret Øresound, red.) og er tilfredse med lånet af navnet. Vi vidste, der var en udløbsdato på lån af navnet, og derfor har det været en del af vores plan, at vi skulle skifte navn på et tidspunkt, for at få en mere international klang på navnet, fortæller Jonas Nybro til GAFFA.


Hvorfor startede I med at låne navnet ØreSound?

– I bund og grund var det fordi vi godt kan lide navnet, og vi snakkede med koret og fik lov til at bruge det det første år, fordi vi synes, det er et dejligt klingende navn. Koret har sagt, at de gerne vil beholde navnet, og det skal de have lov til, for det er deres navn. Så vi har hele tiden arbejdet ud fra en plan om, at vi gerne vil skifte navn, og så blev det simpelthen bare nu, siger Jonas Nybro. 

Det nye navn AiaSound lader sig også inspirere af sundet ved festivalen, som det første navn ØreSound gjorde.


”I middelhavsområdet har navnet ”Aya” en vigtig betydning. Navnet symboliserer her musikken og udfoldelsen af den kreative sjæl, og samtidig er det et ord, som alle i hele verden kan forstå og udtale. På hjemlige kanter har navnet også en signifikant historisk betydning, da ØreSund på oldnordisk hed Eyrarsund. ”Eyrar” betyder strandbugt, og sund hedder ”Sound” på engelsk. Det har vi ladet os inspirere af og givet navnet et twist og heraf kommer navnet ”AiaSound”,” skriver festivalen i en pressemeddelelse.

Med det nye navn vender AiaSound stærkt tilbage næste år:

“Vi er allerede i fuld gang med planlægningen af AiaSound Festival 2022 og vi skalerer festivalen op med et større musikprogram end sidste år. Der vil være minimum 24 spillende artister, minimum to scener og en kapacitet på max 30.000 daglige gæster,” skriver festivalen. 


LÆS OGSÅ: Øresound Festival havde premiere i weekenden: “Alle var bare glade for at være ude igen”

ANNONCE