Nyhed

R. Kelly efter dom: "Jeg vil kæmpe for min frihed"

GAFFA.dk – alt om musik

Musikeren, som blev fundet skyldig i alle anklager i en sag om menneskehandel, har takket sine fans for deres støtte og vil, efter egne ord, fortsætte med at bevise sin uskyld

Den 27. september blev den amerikanske r&b-sanger R. Kelly kendt skyldig i alle ni anklager mod ham i en sag om menneskehandel ved en føderal domstol i New York. Sangeren, som nægter sig skyldig, har siden delt et opslag på Facebook, hvori han skriver, at han fortsat vil kæmpe for sin frihed. Dette skriver NME.

”Til alle mine fans og supportere, jeg elsker jer alle og takker jer for al jeres støtte. Dommen i dag var skuffende, og jeg vil fortsætte med at bevise min uskyld og kæmpe for min frihed,” skriver R. Kelly i sit Facebook-opslag, som han afslutter med hashtagget #notguilty.

Under den seks uger lange retssag fortalte en tidligere backupdanser for R. Kelly blandt andet, at sangerens tidligere kone, r&b-sangeren Aaliyah, som Kelly giftede sig med, da førnævnte var blot 15 år gammel, angiveligt også havde været offer for musikerens overgreb. Juryen bestod af syv mænd og fem kvinder, og den endelige strafudmåling er sat til at finde sted den 4. maj 2022.

LÆS OGSÅ: R. Kelly anklages for overgreb på mindreårig Aaliyah

Anklager Jacquelyn M. Kasulis har udtalt i en pressemeddelelse fra the U.S. Department of Justice:

”Dagens dom mærker for evigt R. Kelly som et seksuelt rovdyr, der brugte sin berømmelse og rigdom til at udnytte de unge, de sårbare og de stemmeløse for sin egen seksuelle tilfredsstillelse.”

Kelly risikerer fængsel på livstid oven på dommen og står overfor en obligatorisk minimumsstraf på 10 års fængsel.

En af Kellys advokater, Deveraux Cannick, udtaler ifølge Associated Press, at Kelly er skuffet og overvejer at appellere dommen.

LÆS OGSÅ: R. Kelly-afgørelse bringer både lettelse og skuffelse

Sangeren er desuden anklaget for børneporno og obstruktion i staten Illinois samt øvrige sex-relaterede anklager i Illinois og Minnesota. Han nægter sig skyldig.

Musikeren med det borgerlige navn Robert Sylvester Kelly har i løbet af sin karriere udgivet 14 studiealbums, solgt over 75 millioner plader og i 1998 vandt han tre Grammy Awards for sin sang ”I Believe I Can Fly”.

Der har været rettet forskellige anklager mod r&b-sangeren siden 90'erne, men det var særligt som følge af dokumentaren Surviving R. Kelly fra 2019, at offentlighedens fokus flyttede sig fra Kellys musik og i stedet rettede sig mod hans person – dengang blandt andet med det resultat, at musikeren blev droppet af sit pladeselskab RCA Records oven på #MuteRKelly-hashtag-bevægelsen.

ANNONCE