Nyhed

GIRLCRUSH-VIDEOPREMIERE: Ikke alle har lige let ved at få lov til at være sig selv

GAFFA.dk - alt om musik

Det københavnsk-baserede queer-rock-band Girlcrush smider nu deres anden single i 2022 ”Dysphoria! At The Psychward”, med en musikvideo oven i hatten, der mest af alt portrætterer alle de slags individer, vi nu engang er.

Med en ep såvel som en solid håndfuld singler under armene, virker det til, at Spot Festival-aktuelle Girlcrush begynder at få tiltrukket noget ordentlig opmærksomhed i den danske undergrundsscene. For godt halvanden måned siden fik vi ”Dopamine”, der med sin tone og tekst mest af alt lyder som en ironisk fejring af de sværhedsgrader, man kan have med sit mentale helbred.

Det eneste ironiske eller flabede ved denne nye single er titlen ”Dysphoria! At The Psychward”, der refererer til det ikoniske emo-band Panic! At The Disco. På denne nye single bliver vi budt på et rocknummer, der trækker en hel del på slut-90’ernes alt-rock. På nummeret tager guitarist Nat Stallbaum hovedrollen som sanger og leverer en ærlig tekst.


Med en vokallevering, der nærmer sig talesang, tager Stallbaum os i hånden og fører os igennem den ekstreme mangel på forståelse, de som transkønnet har skulle lægge ører til i den danske sundhedssystem. ”For mig er sangen en måde at fortælle om min oplevelse af at blive fremmedgjort. Det er mig, der tager plads, samtidig med at jeg gør mig sårbar. I virkeligheden er det mig, der prøver at overkomme mistilliden til samfundet og andre mennesker, og måske komme ensomheden en lille smule til livs,” udtaler Nat Stallbaum.

Herfra byder nummeret på en simpel instrumentering, der dog løfter sig i omkvædene, hvor de to andre bandmedlemmer også smider korsang ind over.

Musikvideoen er en klassisk én af slagsen, hvor vi krydser imellem bandet, der spiller deres sang, og forskellige folk, der hygger sig og er, hvem de nu engang vil være, gør hvad de nu engang vil gøre og kysser, med hvem de nu engang vil kysse med. Videoen kan ses over artiklen.


Girlcrush kan opleves på Spot Festival på Radar den 7. maj lørdag klokken 19.30

LÆS OGSÅ: Phoebe Bridgers, Cher med flere raser over amerikanske planer om indskrænkninger i retten til fri abort

ANNONCE