Nyhed

Danmarks Underholdningsorkester optræder ved Folkemødet – og lader politikere dirigere

GAFFA.dk - alt om musik

Danmarks Underholdningsorkester er musikalsk partner ved Folkemødet 2022 og åbner begivenheden på Bornholm

Orkestret med 21 klassiske musikere indtager hovedscenen på åbningsdagen den 16. juni. Man kan i publikum glæde sig til at synge med på sange fra Højskolesangbogen i selskab med Caroline Henderson, Dorthe Gerlach og Bjørn Fjæstad.

Foruden at optræde står Danmarks Underholdningsorkester endvidere for nogle andre sessioner, som relaterer sig til politik og ledelse.


Dirigentstokken går på runde

“Dirigentstokken” er et indslag, som skal give indblik i dirigentens rolle og dennes ledelse af et orkester. Det indgår som en del af programmet, fordi det ifølge Danmarks Underholdningsorkester vil være af stor interesse for eksempelvis politiske ledere eller virksomhedsledere.

“Dirigenten ser resultatet af sin ledelse øjeblikkeligt”, fremgår det af en pressemeddelelse. Derfor får Danmarks mest markante politikere lov til at dirigere Underholdningsorkestret i løbet af åbningsdagen.


"Danmarks Underholdningsorkester vil på folkelig og musikalsk vis sætte fokus på den levende musiks betydning for mennesker og på dirigentens rolle og ledelse af et ’high performance team’, der kan spejles direkte til ledelse og samarbejde i både det politiske liv og erhvervslivet. Tonen for hele eventet vil være let, positiv, involverende og folkelig," siger Andreas Vetö, direktør og dirigent for Danmarks Underholdningsorkester.

Orkestret arbejder derudover ofte med offentlige og private virksomheder i form af at afvikle workshops, hvor man med afsæt i musikken udfærdiger et sprog, der kan bruges til at styrke samarbejdet i virksomheden. Derudover tilbyder de gratis digital læring om klassisk musik til musiktimerne i folkeskolen.

Danmarks Underholdningsorkester indtager som nævnt scenen på Folkemødet 2022’s åbningsdag torsdag den 16. juni. Se programmet for dagen nedenfor.


Kl. 11.00-11.30: Officiel åbning af Folkemødet v/statsminister Mette Frederiksen. Danmarks Underholdningsorkester optræder med solist Caroline Henderson. 

Kl. 18-19: "Dirigentstokken" – Danmarks Underholdningsorkester og kendte politikere på Folkemødets hovedscene. 

Kl. 20.15-21.45 Sange fra Højskolesangbogen med Danmarks Underholdningsorkester. Solister: Caroline Henderson, Bjørn Fjæstad, Dorthe Gerlach.


LÆS OGSÅ: To år efter shitstorm: Joy Mogensen står fast ved Absolute Music

ANNONCE