Nyhed

David Bowies "Ziggy Stardust" genudgives i en særlig 50 års jubilæumsudgave

David Bowies berømte persona Ziggy Stardust skrev sig ind i musikhistorien, og nu genudgives albummet The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars i en 50 års jubilæumsudgave.

Den legendariske musiker David Bowie efterlod sig et kæmpe aftryk på den musikalske scene i form af sin lyd, sin personlighed og sine mange udtryk. Den berømte persona Ziggy Stardust står nok tilbage som en af de stærkeste karakterer, og i år er det 50 år siden, at Bowies femte studiealbum The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars udkom.

I den anledning genudgives albummet i en særlig jubilæumsudgave, hvor den kan købes som lp med “half-speed mastering”, der forbedrer lydkvaliteten. Derudover udkommer vinylen i en særlig “picture disc” udgave, hvor Bowie er afbilledet på selve pladen. Begge udgaver udkommer den 17. juni i år, helt præcist 50 år og en dag siden den originale udgivelsesdato. 

LÆS OSGÅ: Mange mesterværker fylder 50 år i år

Ziggy Stardust-karakteren blev udviklet af Bowie selv, der efterfølgende tog på en hel turné med titlen Ziggy Stardust Tour. Som figur var Ziggy en androgyn og biseksuel rockstjerne og en personificering af Bowies alter ego. Stardusts store succes medførte dog, at Bowie og figuren smeltede sammen, hvorfor han herefter udviklede andre karakterer som Aladdin Sane, så han ikke satte sig selv i bås. 

Mange musikere har fundet kæmpe inspiration i Bowies musik såvel som den legende tilgang, han havde til sit image. Særligt kan en sanger som Harry Styles fremhæves, idet man tydeligt ser en sammenhæng mellem Bowies androgyne udtryk og Styles' afslappede og nysgerrige forhold til køn og seksualitet. 

LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN: Da en biseksuel rockstjerne fra det ydre rum overtog vores planet

Du kan lytte til The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars herunder, mens du venter på jubulæumsudgaven:

 

ANNONCE