Nyhed

Grammy-koncert: Zelenskyj introducerer John Legend i front for hyldestkoncert for Ukraine

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren optrådte sammen med den tre ukrainske kunstnere

Til dette års Grammy-uddeling tikkede et indspark ind om den igangværende krig i Ukraine. Der blev nemlig vist en personlig, på forhånd optaget tale fra den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj om vigtigheden af at tale højt om krigen. I forlængelse heraf optrådte Legend ved pianoet med sin splinternye single, “Free”, som netop er udkommet. Det skriver Pitchfork.

Med sig på scenen havde han den ukrainske musiker Siuzanna Iglidan, den ukrainske sanger Mika Newton og den ukrainske digter Lyuba Yakimchuk. Efter koncerten blev seerne henvist til en donationsside for Ukraine.


I koncertens kølvand udtalte Legend sig om krigen: “Det kan være skræmmende at se en krig blive ført af store nationer med dyre våben. Jeg skrev “FREE” en uger efter, jeg så de forfærdelige billeder af den meningsløse, brutale invasion i Ukraine, som ledes af et regime uden moralsk belæg. Der er intet belæg for at slå ihjel, dominere og undertvinge det ukrainske folk, og der er intet belæg for at tie folkets vilje i en demokratisk nation,” sagde han, citeret af Pitchfork.

Legend fortsatte endvidere med at reflektere over sin egen sang i lyset af krigssituationen.

“Jeg ved godt, at jeg ikke kan stoppe en krig med en sang, men jeg var nødt til at skrive denne sang som en bøn; mit bidrag til stemmernes kvad, der kalder på fred og frihed for alle mennesker. Jeg håber, at vi alle kan finde vores egen måde at bidrage til dette. Vi skal drukne de hadefulde, fordomsfulde stemmer. Vi skal gøre vores verden fri.”


Legend er i løbet af sin karriere blevet nomineret til 33 Grammyer og har vundet 12. Han modtog ikke nogen 2022-nomineringer.


ANNONCE