Nyhed

Hej Søster Fest rykker til Aarhus – og offentliggør første navne

GAFFA.dk - alt om musik

Til efteråret rykker Hej Søster Fest fra København til Aarhus i anledning af Music City Aarhus 2022

Musikfesten, hvis koncept har inklusion og forskellighed som markører, afholdes dette efterår i VoxHall den 8. oktober. Arrangørerne er i dag klar med de tre første navne, som optræder.

Der er tale om AySay, Annika Aakjær og Rebecca Lou. Flere navne følger.

Førstnævnte AySay formidler et tekstunivers på dansk, tyrkisk og kurdisk, som akkompagneres af moderne psykedeliske og poppede kompositioner. Annika Aakjær albumdebuterede i 2008 med det singer-songwriter-orienterede album Lille Filantrop og har sidenhen udgivet to yderligere album. Hun er aktuel med den poppede, r&b-inspirerede single “T-shirt”. Rebecca Lou blander hårdtslående rock og punk med popmelodier, som kan høres på hendes to studiealbum Bleed (2019) og Heavy Metal Feelings (2021).

Startede som en playliste

Maria Christina Apetri, som de fleste kender bag kunstnernavnet Fallulah, er initiativtageren bag Hej Søster. Hun indledte projektet i 2018 med en playliste på Spotify bestående af udøvende danske kvindelige artister og bands.

Playlisten kom i kølvandet på Gramex’ opgørelse af top 10-afspilninger i danske radioer, som i 2018 ikke havde en kvindelig hovedartist eller musiker på listen. Fallulah fortæller, at formålet med playlisten var at kaste lys over aktivt udøvende kvindelige artister.

“Playlisten blev en håndgribelig oversigt over, hvem der rent faktisk var derude, og den beviste jo virkelig, at Danmark myldrer med fantastisk og forskelligartet musik, som vi ikke bliver præsenteret nok for,” fortæller Maria Christina Apetri.

Hej Søster Fest blev da afholdt samme år. Sidenhen er Hej Søster Fest afviklet to gange i København, begge gange med et lineup, der præsenterede kvindelige frontfigurer, soloartister og bands. Nu tager arrangørerne festen til Aarhus.

“Vi i Hej Søster glæder os ubeskriveligt meget til at skabe det helt særlige Hej Søster-rum på VoxHall i Aarhus og invitere alle med i fællesskabet, hvor vi fejrer, samler og belyser vigtigheden af kvinder og andre kønsminoriteter som forbilleder inden for musikken. Det bliver som de første to gange en kæmpe fest med masser af energi og rørende øjeblikke. Og så håber vi selvfølgelig meget, at der også en en masse mænd derude, der køber en billet og belyser, at det ikke kun er kvinder, der lytter til kvinder, lige såvel som det ikke kun er mænd, der lytter til mænd”, fortæller initiativtager Apetri endvidere. 

LÆS OGSÅ: Hej Søster Fest-reportage: Fællesskabsfejring trækker tråde til Trille

Hej Søster Fest finder sted på VoxHall den 8. oktober i anledning af Music City Aarhus 2022. Billetsalget er netop begyndt på VoxHalls hjemmeside.

Varm op med Rebecca Lous "Lovesick":

ANNONCE