Nyhed

Løssluppen 70’er-fest for fuld rock

GAFFA - alt om musik

Har du nogensinde drømt om at opleve (eller måske genopleve) de farverige og løsslupne 1970’ere? Hvor rockmusikken for alvor tog fart og tog form, seksualiteten blev sat fri og politisk korrekthed endnu var et fremmedord. Altså meget langt fra 2022.  Så kan du tage med på årets festligste og skøreste musikalske tidsrejse, når hedengangne Kurt Thyboe og hans kumpaner inviterer på sjusser, drama og masser af rock’n’roll i forestillingen Ugens Rapport på Det Kongelige Teater. 

Sex, deadlines og rock’n’roll
Ugens Rapport foregår i årene 1972 til 1981, og som titlen antyder, er det en fortælling om det letpåklædte mandeblad, der drives af et hold mere eller mindre fordrukne skribenter og livsglade originaler med chefredaktør Kurt Thyboe i spidsen. Sammen skaber de en kæmpe bladsucces og et helt igennem vanvittigt arbejdsmiljø, mens de har en fest til soundtracket af tidens toner. Det er rendyrket rock’n’roll i bladformat. Og netop musikken spiller en gennemgående rolle i forestillingen.


Bandet er med på scenen
Kurt Thyboe gik desværre bort i 2021. Gennem alle årene elskede han rockmusik, og Thyboe var blandt andet stor fan af det amerikanske country- og rockband Dr. Hook & the Medicine Show. Således var den poetiske historiefortæller og boksekommentator flere gange med i tourbussen, når de amerikanske festaber turnerede i Danmark med Silvia’s Mother, On the Cover of ’Rolling Stones’ og bandets andre store hits.

I forestillingen ’Ugens Rapport’ spiller Dr. Hook med som en karakter i fortællingen. Men de gamle ørehængere bliver også fremført af det hårdt rockende husorkester, der indtager scenen gennem hele forestillingen og sammen med skuespillerne giver deres bud på klassikere fra kunstnere som Iggy Pop, Rolling Stones, Jane Birkin & Serge Gainsbourg, Povl Dissing, Peter Belli og flere andre. Der er lagt op til en kæmpe rockfest, hvor du kan opleve liveudgaver af udødelige hits fra 1970’erne. Vi får allerede lyst til at lade bakkenbarterne vokse og finde batikkjolen frem.

Rockstjerner bag tasterne
Rock’n’roll-livsstilen var en vigtig faktor bag det legendariske mandeblad, og musikken er ligeledes en drivkraft i forestillingen og ledsageren til de opture og nedture, der karakteriserede bladet og Kurt Thyboes liv i de år. 


Thyboe formåede som få andre at mestre tastaturet, som var det en guitar, men arbejdet med at få ugens blad på gaden var lige så hårdt for leveren og helbredet som en gennemsnitlig pladeindspilning i 1970’erne. Den stemning og de moralske og fysiske tømmermænd, som det liv medførte, bliver genskabt med stor troværdighed i forestillingen. Life is tough, som Kurt Thyboe sikkert ville sige.

Det var en anden tid
De senere år er udtrykket ”Det var en anden tid” ofte blevet smidt på bordet, når mediechefer skal undskylde deres tvivlsomme handlinger. Men 1970’erne var på mange måder en anden verden sammenlignet med i dag. Og Ugens Rapport var om noget indbegrebet af det hedonistiske frisind og galskab, der fulgte i kølvandet på pornoens frigørelse. Ugebladets blanding af action, rockmusik og nøgne damer nåede helt op over 200.000 solgte eksemplarer om ugen. Fuldkommen vanvittige tal set med nutidens øjne. 


Lyden af 1970’erne  
Lige så hurtigt det gik op, næsten lige så hurtigt gik det ned ad bakke for bladet. Og med tiden ændrede samfundet og kønsrollerne sig – heldigvis. I dag er sjusserne på kontoret erstattet af kaffe. Men meget af den gode musik fra dengang bliver ved med at have en relevans og påvirke nye bands og yngre publikummer. Alene af den grund er forestillingen Ugens Rapport et kærligt og rockende tilbageblik for alle musikfans.

Billetsalget er startet
Ugens Rapport har premiere den 28. april i Skuespilhuset, og du kan bestille billetter her på Det Kongelige Teaters hjemmeside. Skuespillerne og bandet tænder for forstærkerne sidste gang den 4. juni.

ANNONCE