Nyhed

Medlemmer fra Nirvana, Pearl Jam og Soundgarden starter band – og overrasker med album

GAFFA.dk - alt om musik

Nirvana-bassist Krist Novoselic gav et hint om projektets eksistens i februar.

Tre grungeikoner, nemlig Nirvana-bassist Krist Novoselic, Soundgarden-guitarist Kim Thayil og Pearl Jam/Soundgarden-trommeslager Matt Cameron, har slået sig sammen under navnet 3rd Secret. Desuden akkompagneres bandet af guitarist Jon "Bubba" Dupree (Void, Hater) og sangerne Jennifer Johnson og Jillian Raye (som også spiller med Novoselic i Giants In The Trees). I går, den 11. april, udgav de deres debutalbum som en overraskelse. Det skriver NME.

Det selvbetitlede album indeholder en bred vifte af genrer. En del af sangene befinder sig i den klassiske grungegrøft og alt-rock-universet, men der er også sange med inspiration fra folkmusikken, indierock, blues og hard-rock. Eksempelvis er der akustiske, melankolske sange som “Dead Sea” og “Winter Solstice”, der er rockhymnen “Diamond in the Cold”; teatralsk udtryk og harmonikaspil i “Right Stuff” og klassiske 90’er-grunge-rungende sange som “I Choose Me”.


Albummet blev indspillet over tre sessioner, alle sammen med Jack Endino i større og mindre dele af processen. Han har samarbejdet med Nirvana og Soundgarden flere gange. 

3rd Secret kan i skrivende stund kun købes digitalt på Amazon og streames gennem Spotify og YouTube. Det er snart tilgængeligt på Apple Music. Bandet har stadig til gode at offentliggøre muligheden for at købe et fysisk eksemplar. 

LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN: Lugter som teenageoprør og er ligeglad med en 30-års-krise


Novoselic sagde kryptisk i februar, at han havde travlt med at lave en plade. “Men det er en hemmelighed, så fortæl det ikke til nogen.”

Lyt til albummet nedenfor.


ANNONCE