Nyhed

Nick Cave offentliggør nyt spoken word-projekt med Warren Ellis

GAFFA.dk - alt om musik

Det kommende album indeholder “mindre, hellige sange”, som blev skabt sammen med Warren Ellis.

Seven Psalms er navnet på den serie af spoken word-kompositioner med dertilhørende musik, som Cave har lavet med Ellis. Pladen indeholder syv spoken word-numre og en 12 minutter lang instrumental komposition. Seven Psalms står til udgivelse den 10. juni på en 10” vinyl i begrænset oplag. Det er muligt at købe det fysiske eksemplar i pladebutikker samt gennem Nick Caves online webshop, Cave Things. Pladen vil også være tilgængelig på diverse streamingtjenester.

“Et tilsløret, kontemplativt bidrag”

“Under nedlukningen skrev jeg en række salmer, eller små, hellige sange - en om dagen i en hel uge,” fortæller Nick Cave i en udtalelse angående Seven Psalms.

“De syv salmer er præsenteret som en lang meditation – om tro, vrede, kærlighed, sorg, nåde, sex og prise. Et tilsløret, kontemplativt bidrag, opstået fra en usikker tid. Jeg håber, I kan lide det.”

Pladen er produceret af Cave i samarbejde med Luis Almau. Projektet opstod, samtidig med at Cave og Ellis arbejdede på 2021-albummet Carnage.

Seven Psalms-vinylens ydre omslag minder om en salmebog. Et gennemgående petroleumsblåt tema med en smykke-lignende titel samt et kors svøbt i metallisk guld. De, som bestiller vinylen gennem Cave Things-websoppen, vil desuden modtage et eksklusivt "Psalms Prayer Card".

LÆS OGSÅ: Et af makkerparrets smukkeste soundtracks til dato

Trackliste for Seven Psalms:

A-side:

‘How Long Have I Waited?’

‘Have Mercy On Me’

‘I Have Trembled My Way Deep’

‘I Have Wandered All My Unending Days’

‘Splendour, Glorious Splendour’

‘Such Things Should Never Happen’

‘I Come Alone And To You’

B-side:

‘Psalm Instrumental’

ANNONCE