Nyhed

Samarbejde mellem Moodagent og Danish Songwriting Academy midlertidigt indstillet

GAFFA.dk - alt om musik

Foto fra Danish Songwriting Academy

Streamingtjenesten Moodagent, som i øjeblikket er under rekonstruktion, er sponsor for sangskriveruddannelsen Danish Songwriting Academy (DSA).

Det er endnu usikkert, om dette samarbejde fortsætter, fortæller bestyrelsesmedlem i DSA, Jakob Sørensen, der også er direktør i musikselskabet The Bank.


GAFFA har talt med Jakob Sørensen, som går ud fra, at samarbejdet med Moodagent i øjeblikket er indstillet på baggrund af rekonstruktionen af Moodagent.

– Det går vi ud fra. Selskabet er under rekonstruktion, så det tager vi som udgangspunkt. Nu må vi se, om de får reddet firmaet, men jeg tager ikke sponsoratet for givet på nogen måde.

Sørensen fastslår endvidere, at pausen i samarbejdet ikke kommer til at have betydning for DSA, ud over et lille tab. 


– Der er et lille tab, men det har ikke nogen betydning. Vi har besluttet os for, at skolen ikke skal være afhængig af kommercielle sponsorater, da der netop kan ske sådan noget her. Vi har sikret funding til den næste årgang, som starter næste år, udtaler Jakob Sørensen.

– Mange af de store tilskud kommer fra MPO (Musikproducenternes Forvantlingsorganisation, red.), DPA (Danske Populære Autorer, red.) og KODA. Og så betaler eleverne også selv for at gå der, så vi har ikke fået trukket tæppet væk under os.

Sørensen nævner også, at sponsoratet fra Moodagent var nice-to-have frem for need-to-have, og at der nu er åbent for et nyt sponsorat, som de skal ud at finde. Samtidig venter de også på, at selskabet vender tilbage, når de er rekonstrueret.


“Vi tager det meget stille og roligt”

Formand i Moodagent og direktør i Greystone Capital Partners, Nick Jensen, fortalte i går til GAFFA, at Moodagent efter processen håber på at opretholde deres sponsoraftaler. Jakob Sørensen lader sig ikke kue af det midlertidige ophør.

– Det venter vi bare på. For os er det meget stille og roligt. Det er selvfølgelig mindre belejligt for andre, end det er for os. Så må vi se, om de kommer på benene igen, og om de har lyst til at fortsætte.


Moodagent afskedigede den 31. marts 80 medarbejdere i Danmark. Medarbejderne har ikke fået løn for marts måned, men er i stedet blevet henvist til Lønmodtagernes Garantifond. Moodagent var derudover sponsor for blandt andre Danish Music Awards (DMA) i 2020 og havde et tæt samarbejde med Believe Distribution Services.

Danish Songwriting Academy er en sangskriveruddannelse beliggende i Roskilde. Uddannelsen åbnede i 2021 og tager to år at gennemføre. Ansøgningsfrist for uddannelsen er fredag den 13. maj ved midnat. Lær mere om sangskriveruddannelsen og send en ansøgning afsted på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Moodagent skifter strategi - for få kunder i butikken


ANNONCE