Nyhed

Sonos køber spændende teknologifirma

GAFFA.dk - alt om musik

Med et nye opkøb får Sonos adgang til teknologi, der kan gøre højttalere mindre og – måske – lades op med lys

Højttalerspecialisten Sonos har lige opkøbt Mayht, et lille hollandsk startup-firma, der er kendt for at være med til at skabe en bluetooth-højttaler, der bliver drevet af lys.

Det er dog ikke det eneste, det hollandske firma er kendt for på teknologisiden. De hævder også at have genopfundet kernen af driveren til højttalere, hvilket – ifølge Mayht – skulle kunne gøre højttalere op til 10 gange så kompakte, uden at det på nogen måde skulle gå ud over lyden.

De kalder teknologien for Heartmotion, og Sonos har været ude med den store pengepung for at få fat i den teknologi. Hele 100 millioner dollars har de sluppet for at købe Mayht, og i en pressemeddelelse siger Patrick Spence, CEO for Sonos, at den teknologi vil gøre, at Sonos kan tage næste skridt i udvikling af deres produkter, langt hurtigere end ellers.

Han forventer også, at opkøbet vil give Sonos adgang til teknologi, der vil sætte dem i stand til at skille sig yderligere ud fra deres konkurrenter. Om der her tænkes på muligheden for at lade deres mobile produkter op via lys, oplyser han dog ikke.

Men der er ingen tvivl om, at deres strid med Google over et bestemt højttalerpatent kan være med til at drive Sonos til at tage en ny retning. Indtil videre har Sonos dog fået medhold i forhold til Google, der har måttet fjerne funktioner fra nogle af deres enheder. Med Mayht-opkøbet vil Sonos dog kunne benytte teknologier, som ingen andre virksomheder endnu har adgang til.

LÆS OGSÅ: Opdatering skal gøre navigation lettere på Google Maps

ANNONCE