Nyhed

AiaSound i økonomiske problemer – arrangører er stadig optimistiske

Trods røde tal og beskyldning om aftalebrud er man stadig optimistisk hos AiaSound

I sidste uge meddelte New Power Generation - et af de store, internationale navne på årets AiaSound-program og tidligere kendt som backingband for nu afdøde Prince - at de alligevel ikke kommer forbi Amager for at give koncert i weekenden.

Det skyldes ifølge bandets Facebookprofil, at arrangørerne har forsømt at betale det aftalte depositum for bandets optræden på festivalen.

"Efter flere gange at have forlænget fristen for betalingen af depositummet er pengene stadig ikke modtaget," forklarer NPG på deres Facebookside, hvor de beklager aflysningen over for deres fans.


I dag har Ekstra Bladet så i flere artikler kunnet belyse, hvordan tallene er decideret rødglødende i regnskabet for selskabet bag festivalen. Sidste år ansøgte festivalen om en økonomisk håndsrækning i millionklassen fra Københavns kommune.

Arrangørerne begrundede ansøgningen med "stor risiko for konkurs indenfor den nærmeste fremtid." Kommunen valgte dog ikke at imødekomme ansøgningen. I stedet har selskabet optaget millionlån andetsteds i forsøg på at fylde det store hul i regnskabet.

Fastholder optimismen


I en mail til GAFFA fastholder Frederik Kjærgaard - talsmand for AiaSound - dog optimismen. Han afviser, at festivalen skulle være på konkursens rand - og afviser samtidig at kommentere beskyldningerne fra New Power Generation.

Kan du bekræfte New Power Generations udlægning af forløbet omkring deres aflysning?

– Vi kommenterer ikke på kontraktuelle forhold mellem artister og festivalen. 


Jeres regnskaber viser, at I har haft en endog meget svær start. Hvor længe kan I køre med så store underskud?

– Med ophævelsen af coronarestriktionerne har vi heldigvis fået helt andre præmisser for at arbejde med budgetter og håber naturligvis på et meget bedre resultat i år. 

Har I været for optimistiske i forhold til timing, konkurrence og volumen?


– Nej, absolut ikke.

Du har selv været med til at starte festivalen. Hvad betyder det for dig personligt, at I er kommet så svært fra start?

– AiaSound er skabt for gæsterne og diversiteten og for at skubbe grænserne for festivaloplevelsen. At have en start under svære vilkår har kun gjort os stærkere.


I har gradvist nedjusteret ambitionerne for jeres billetsalg. Hvor mange billetter er rent faktisk solgt?

– Vi oplyser ikke vores billetsalgstal – lad os snakke sammen på den anden side af festivalen, når vi har opgjort, hvor mange gæster der reelt har været. Vi har stadig ambitioner om at blive Københavns største festival. Vi er opmærksomme på, at det ikke sker fra den ene dag til den anden. Med vores lineup og den tilbagevendte sommer er vi spændte på, hvor tallene ender for i år. 

Bliver weekendens festival den sidste AiaSound?


– Nej – absolut ikke. 

 

 


ANNONCE